Ahány ház, annyi curry recept létezik. Néhány közös pont azonban mindegyikben van: a koriander, a thai citromfű és a lime isteni hármasa. 

Ha curry, akkor szinte csak zöldet készítek, mert annyira jól mutat a színe a sült csirkehússal és a fehér rizzsel. Ez pedig az én 20 perces verzióm, amit akár előre is megfőzhetünk, és másnap elvihetünk magunkkal ebédre. Vagy inkább legyen egyből dupla adag vacsorára és a másnap ebédre. 🙂

Hozzávalók – 2 főnek
1 csirkemell
1 szál thai citromfű
1 nagy csokor koriander + a díszítéshez
1 zöld chili
1 gerezd fokhagyma
2 marék spenótlevél
1 lime leve
2 dl kókusztej, vagy kókuszkrém
só, bors, olaj
1 bögre rizs
2 bögre víz
kardamom

Elkészítés
A csirkét tisztítsd meg és kockázd fel apróra. Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd le rajta a csirkét. Ha már szép színt kapott, sózd és borsozd, forgasd össze, majd húzd le a tűzről.
A turmixgépben pürésítsd össze a citromfüvet (erről előtte távolítsd el a fás részeket), a koriandert, a fokhagymát, a chilit, a spenótot és a lime levét.
Tedd vissza a csirkét kis lángra, add hozzá a zöld curry keveréket és öntsd fel a kókusztejjel is. Forrald fel, és főzd néhány percig, ha kell sóval és borssal állítsd be az ízeket.
A rizst dupla annyi mennyiségű vízben sóval és egy csapott kávéskanál kardamommal főzd meg.

Tálaláskor korianderrel szórd meg a tetejét.

Forrás: Városi Konyha