FilmKiemelt bejegyzések

TopBlog: Bosszúállók 4 megjelenési dátum, spoiler és minden, amit tudunk

Vitathatatlan, hogy a Bosszúállók negyedik epizódja lesz az a film, amely megkoronázhatja a Marvel-moziuniverzumot (Marvel Cinematic Universe – MCU). Az elmúlt 10 év során megismerkedhettünk az MCU legnagyobb hőseivel és a Bosszúállók: Végtelen háború zárójelenetei megmutatták, hogy igenis lehet emelni a tétet.

A következő bejegyzés korántsem spoiler mentes, így mindenki csak saját felelősségére olvassa!

A film rendezői, a Russo testvérek, valamint Stephen McFeely és Christopher Markus forgatókönyvíró olyan végkifejletet vetített elő, amely számos Marvel fanatikust megríkathat. A Bosszúállók: Végtelen háború lezárása egyértelműen tragikus és sötét folytatáshoz vezet, így könnyen megtippelhető a Bosszúállók 4 alaphangulata. A Marvel ügyesen titkolta a harmadik Bosszúállók mozifilm történetének részleteit. Még a főszereplők sem láthatták a film végső vágásait a premier előtt, melyre szintén csak pár nappal a nagyközönségnek történő bemutatás előtt került sor. A Russo testvérek még hamis forgatókönyveket is elhintettek a stábtagok számára, ezzel fokozva a meglepetéseket a sajtó számára.

A Bosszúállók 4 debütálása előtt kerül bemutatásra A Hangya és a Darázs (Ant-Man 2), illetve a Captain Marvel és állítólag mindkét mozifilm komoly részleteket fog tartalmazni a Marvel-moziuniverzum nagy kirakósához. Scott Lang, vagyis a Hangya (Ant-Man) és Sólyomszem (Hawkeye) például teljesen kimaradtak a Bosszúállók: Végtelen Háború történetéből. Sokan találgatták, hogy mi lehet ennek az oka és vajon kapnak-e szerepet a Bosszúállók 4-ben. A válaszokat a Marvel Studios vezetőjével, Kevin Feige-dzsel készített interjúk adták meg.

Mikor láthatjuk?

Thanos és a Bosszúállók története 2019 május 3-án kerül bemutatásra, amennyiben a Marvel Studios és a Disney nem tolja arrébb a dátumot, ahogy azt a Bosszúállók: Végtelen háború esetében tette. A korábbi pletykákból megismert lehetséges címet, az “Infinity Gauntlet”-et maga Kevin Fiege cáfolta meg, felmerült viszont az “Avengers: Endgame” és az “Avengers: Disassembled” is.

A Marvel fanok láthatták a feliratok közötti bónusz jelenetekben, ahogy Nick Fury (Samuel L. Jackson) egy segélykérő üzenetet küld Marvel Kapitánynak. A harmadik Bosszúállókban megismert legfőbb gonosz, Thanos titán ismét megkapja a főszerepet a Bosszúállók 4-ben. A Thanost alakító Josh Brolin viszont sejtelmesen úgy nyilatkozott, hogy a karaktere “finite” (véges, halandó), tehát nagy valószínűséggel kedvenc hőseinknek sikerül legyőzniük a következő epizódban.

A Bosszúállók 4-ről megjelent fényképekből könnyedén kikövetkeztethető, hogy a New York-i csata képeinek újbóli elkészítése egy időutazós sztori miatt lehetett szükséges. Jelen van rajtuk Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, és Chris Evans is. Ami feltűnő viszont, hogy Scott Lang, vagyis a Hangya (Ant-Man) ekkoriban még nem tartozott a Bosszúállókhoz.

Visszatérnek-e a halott hősök?

Szintén az újonnan megjelent fotóknak köszönhető, hogy szinte biztosra vehetjük a halott hősök visszatérését a Bosszúállók 4-ben. Persze egyelőre nem tudunk biztosat mondani azzal kapcsolatban, hogy kik térhetnek vissza, de a megoldást ismét az az időutazós/párhuzamos univerzumos szál jelenti, amelyben a Hangya is központi szereplő lesz. A Zoe Saldana által alakított Gamora és a Tom Hiddleston által alakított Loki feltámadására alig van esély. Víziótól (Paul Bettany) szintén nagy valószínűséggel el kell búcsúznunk.

Mikor láthatjuk az első trailert?

Az internetet várhatóan augusztus végétől kezdve el fogják árasztani a kamu trailerek, mivel ekkortól lesz megvásárolható a Bosszúállók: Végtelen háború Blu-ray változatban. Egy valódi Bosszúállók 4 trailerre viszont valószínűleg egészen novemberig várnunk kell majd, legalábbis ha a Marvel Studios/Diseny hasonlóan cselekszik, mint a  Bosszúállók: Végtelen háború esetében.

Forrás: MovieWeb

Ajánlott cikkek

Close
Close