Az elmúlt években egyre több villanyautó jelent meg a Pikes Peaken. Az évente megrendezett hegyi felfutón már külön jegyzik az elektromos autók rekordjait is, amelyet a gyártók folyamatosan próbálnak megdönteni.

Idén a Volkswagen esik neki a legjobb elektromos időnek. A 2016-ban Rhys Millen és e0 PP100 elektromos autója által felállított 8 perc 57 másodperces időnél nem egy szériaautóról beszélünk, hanem egy elektromos versenyautóról beszélünk. Ennek fényében a Volkswagen sem egy eGolffal vagy az I.D. tanulmánnyal, hanem egy bivalyerős versenyautóval száll versenybe.

Az I.D. R Pikes Peak 1100 kilós kasztniját két villanymotor mozgatja, amelyek együttesen 670 lóerős összteljeseítményre képesek. Arról talán nem is kell beszélnünk, hogy a versenyautóban a két elektromos meghajtóegységnek köszönhetően az intelligens összkerékhajtás gondoskodik a stabilitásról. Az előzetes beharangozók alapján a verseny-Volkswagen még egy Formula-1-es autót is odaverne gyorsulásban, a maga 2,25-ös 0-ról százra való katapultálásával.

Nem csak az autó hajtásának, de a matricáknak is vannak érdekes részletei. A 94-es rajtszám elsőre sugall valamit, végül mégis inkább véletlenszerűen megválasztott számnak tűnik. Pedig a német ábécé kilencedik és negyedik betűje éppen az I és a D.

Ugyan nem utcai autó, mégis utcai autós mérnökök is dolgoztak az I.D. R Pikes Peaken. A Volkswagen motorsport csapata és az elektromos autós mérnökök együtt munkálkodtak azon, hogy egy versenyképes autóval jelenhessenek meg az idei versenyen.

A német versenyautótó Romain Dumas francia autóversenyző terelgeti majd a hegyi felfutó 20 kilométeres aszfaltcsíkján.

Forrás: ZöldAutók