AutóKiemelt bejegyzések

Rákapcsolt a Porsche az elektromos sportautókra

A Volkswagen csoportba tartozó Porsche azon gyártók közé tartozik, akik komoly ígéretekkel álltak elő az elektromobilitást illetően, azonban néhány plug-in hibrid és prototípus villanyautón túl sok mindent egyelőre nem mutattak fel. A Porsche tett ma egy lépést, amivel megerősíti elszántságát az elektromos sportautókat illetően.

A témában jártasak már többször találkozhattak a horvát Mate Rimac nevével, aki 2009-ben alapította meg a Rimac Automobilit, amely azóta is kis volumenben gyárt és értékesít elektromos szuperautókat. Az idei Genfi Autószalonon mutatták be legújabb modellüket, a C Two-t, amely egy kétszemélyes, közel 2000 lóerős elektromos sportautó. Az őrült teljesítmény mellett az NEDC ciklus szerint akár 650 kilométer megtételére is képes egy feltöltéssel, míg a 250 kW teljesítményű fedélzeti töltőnek köszönhetően megfelelő áramforrás esetén 0-ról 80%-ra mindösszesen 30 perc alatt feltölthető.

Autókon túl magas feszültségű elektromos hajtásláncokat és akkumulátorokat is terveznek. A Porsche a mai nap jelentette be, hogy részesedést vásárolt a Rimacban. A Horvátországban bejegyzett vállalatnak 10%-ban mától kezdődően a Porsche AG a tulajdonosa. A németek elsősorban a fejlesztésekben szeretnének kooperálni a horvátokkal, reményeink szerint eredményes lesz ez az együttműködés.

Forrás: ZöldAutók

Ajánlott cikkek

Close
Close