A filmvászon univerzumai legalább olyan zavarba ejtőek lehetnek, mint sajátunk. Hogy az alaphelyzetet picit fokozzák a nagy filmstúdiók, a most érkező Venom című filmet a Sony Pictures fogja piacra dobni, nem pedig a megszokott Marvel Studios. Venomról tudni kell, hogy ő Pókember egyik ellensége, a film szupergonosza. Míg a Pókember filmeket a Marvel Studios finanszírozásában láthattuk, a most jövő Sony Pictures produkcióban már kap egy csavart a történet, ugyanis a Sony úgy döntött, hogy megalkotja saját világát, ahol a korábbi karakterek saját életüket fogják élni, a Marvel-moziuniverzumától függetlenül. Ne is számítsunk rá tehát, hogy egy-egy ismerős szereplőt a jól megszokott színészeink fognak alakítani!

Szóval, ki vagy mi Venom a Sony megközelítésében? Egy földönkívüli életforma, mely parazitaként az emberi testbe költözik bele, majd azzal szimbiózisban él, módosítva a gazdatest fizikai tulajdonságait. Önmagában egy élesfogú, fekete massza, aki az eredeti képregényekben Eddie Brock újságíró testébe költözik bele és ezzel hihetetlen erőt és hatalmat kap. A főszereplőt tehát (Eddie Brock/Venom) Tom Hardy fogja alakítani. Mellette a szereplőgárdában az alábbi nevekkel futhatunk össze:

  • Michelle Williams (Eddie szerelme)
  • Woody Harrelson
  • Riz Ahmed (Life Foundation túlélő csoport vezetője, Pókember ellensége)
  • Scott Haze
  • Reid Scott
  • Sope Aluka
  • Jenny Slate
  • Scott Deckert
  • Will Woody

Többük szerepe még nem került tisztázásra.

Egy kis pletyka:

Ki lesz a Venomban a főgonosz?

Ha Venom az anti-Pókember, akkor Carnage (magyar fordításban Mészárszék, vagy Vérontó) az anti-Venom, akinek ugyanaz a földönkívüli szimbióta kölcsönzi a szupererőt, mint Venomnak, csak más a gazdatest, történetesen a sorozatgyilkos Cletus Kasady: együtt ülnek börtönben Venom emberi megfelelőjével, Eddie Brockkal, itt szerzi meg tőle a szimbiótát, az eredmény pedig egy még őrültebb szörny lesz, aki nem csak Pókembernek, hanem Venomnak is az ellenfele. Jelenleg azonban azt pletykálják, hogy a Sony ennek a történetnek talán külön filmet szeretne szentelni, így várhatóan Ahmed, az őrült tudós csak a film legvégén jelenik majd meg, előkészítve a terepet a folytatásoknak.

Szerepelni fog egyáltalán Pókember a Venomban?

Mivel a Sony-moziuniverzuma alapvetően teljesen elkülönül a Marvelétől, többen úgy vélik, hogy Pókember nem fog szerepelni a filmben. Viszont felrebbentek olyan kósza hírek, melyek szerint Tom Holland (a Pókembert játszó színész) meg fog jelenni valamelyik apróbb jelenetben, ha nem is szuperhősként, de Peter Parkert alakítva.

Miről is fog szólni akkor a film?

A képregények rajongói a kiszivárgott információk és trailerek alapján úgy látják, hogy Fleischer rendező munkáját két képregénysorozat inspirálta. Az egyik az 1993-ban megjelent hat füzetes Venom: Lethal Protector minisorozat története ihlette. A sorozatot anno David Michelinie írta meg. A képregény sztorija szerint Pókember és Venom fegyverszünetet kötnek, utóbbi pedig San Franciscóba költözik. Itt egy Life Foundation nevű szervezet akarja elkapni Venomot, akik saját céljaik érdekében kívánják tanulmányozni az idegen szimbiótát. Végül öt új utód szimbiótát hoznak létre, akik a szépen csengő Scream, Phage, Riot, Lasher és Agony nevekre hallgatnak. Nagy az esély arra, hogy ezt a történetszálat használják fel a filmben Mészárszék/Vérontó megalkotására.

A másik képregény sorozat az 1995-ben kiadott Planet of the Symbiotes címet viselő öt füzetes kaland. A Pókember, Venom és Vörös Pók (Scarlet Spider) harcáról szóló jelenetekben valószínűleg ennek a története fog ránk visszaköszönni.

Mikor is láthatjuk a mozikban tehát?

Az űrlényekben gazdag, új szuperhősös filmet idén október 4-én mutatják be elsőként Ausztráliában, majd október 5-től az Egyesül Államokban és Nagy-Britanniában. A film minősítése várhatóan “R” lesz, ami azt jelenti, hogy a Marveltől megszokott hangulatnál egy sokkal sötétebb, borongósabb alkotást fogunk látni.

Forrás: CNET