AutóKiemelt bejegyzések

Szabotálták a Tesla gyártósorát – Musk figyelemre inti az alkalmazottakat

Az nem kérdés, hogy sok hatalmas cég van, amelynek nem tetszenek a Tesla ténykedései. Az is igaz, hogy az amerikai villanyautó-gyártó egyelőre még nem elég nagy és gazdag ahhoz, hogy szinte sebezhetetlen legyen a konkurensek által. Éppen ezért Elon Musk és csapata folyamatosan tart a külső támadásoktól. Arra viszont, hogy éppen az egyik alkalmazottjuk fordul ellenük, talán ők sem számítottak.

A Tesla vezérigazgatója nemrég egy emailben tájékoztatta a dolgozókat arról, hogy az egyik alkalmazott nemrég szándékosan hibákat csempészett a gyártósorok kódjaiba. Továbbá féltve őrzött információkat is exportált a bedühödt alkalmazott, amelyek azóta akár a konkurensek kezébe is kerülhettek. Musk arra kérte emiatt az alkalmazottakat, hogy figyeljenek oda, illetve jelentsék, ha bármi gyanúsat észlelnek.

A kár okozója egy meg nem kapott előléptetéssel indokolta a tettét. Musk erre csak annyit írt a levélben, hogy „a történtek fényében az, hogy nem léptettem elő, egyértelműen a jó döntésnek bizonyult.”

Musk egy másik, késő esti esetről is írt az alkalmazottainak, amikor is egy kisebb tűz ütött ki a fremonti gyár egyik részlegén. Elmondása szerint éppen senki sem tartózkodott a helyiségben, illetve komolyabb anyagi kár sem keletkezett, de mindenesetre furcsának találta az esetet.

A gyártósor szabotálásával ezzel szemben komolyabb károk keletkeztek, amelyeket napokba telt helyrehoznia az amerikai gyártónak. Nem tudni, hogy Elon Musk és a vezetőség a futószalagoknál történt dolgok, vagy a kiszivárogtatott adatok miatt aggódtak inkább. Musk a tájékoztatás idején azt mondta, hogy még próbálnak információkhoz jutni a volt Tesla alkalmazottól.

Forrás: ZöldAutók

Ajánlott cikkek

Close
Close