A brokkoli kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs. Emellett még rengeteg A-, B- és E-vitamin is van benne, ami kiváló nyári fogássá teszi. Jöjjön a legfinomabb dolog, ami a brokkolival történhet.

A legfinomabb brokkolisaláta

Hozzávalók:

A salátához:
1 kisebb fej brokkoli
1 kisebb csésze mazsola
1 marék pirított fenyőmag
1 fej lilahagyma
1 csésze jó minőségű baconszalonna

Az öntethez:
2+ 1/4 csésze natúr joghurt
2 ek citromlé
2 ek barnacukor
só, bors

Elkészítés:

Forralj fel egy nagy fazék vizet és párold benne roppanósra a rózsáira bontott brokkolit. Eközben pirítsd meg a baconszalonnát saját zsírján.

A brokkolit szűrd le és hagyd kihűlni. Ha ez megvan, add hozzá a felaprított lilahagymát, az apró kockára vágott baconszalonnát, a fenyőmagokat és a mazsolát is.

Az öntethez keverd össze az összetevőket és csurgasd rá a salátádra.

Egészségedre!

Holnap ezekre lesz szükséged: 20 dkg csirkemellfilé, olívaolaj, 1 kisebb fej fejes saláta, ¼ fejes káposzta, 1 érett avokádó, 1 kisebb uborka, 2 csésze mangó, 1 marék friss koriander, 5 gerezd fokhagyma, só.

Forrás: 21napalatt