Dübürög az eperszezon! Ezt a piros gyümölcsöt viszont nemcsak süteménybe és fagyiba teheted, hanem salátába, fűszerekkel. Mára egy nagyon pikáns, harmonikus receptet hoztam, vágjunk is bele!

Epres spenótsaláta

Hozzávalók:

A salátához:
3 nagy marék bébispenót
1 fej lilahagyma
1 marék friss eper
½ marék áfonya
½ avokádó
10 dkg kéksajt

Az öntethez:
2 tk barna cukor
¼ csésze olívaolaj
¼ csésze fehérborecet
1 tk mustár
2 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:

Elsőként az öntethez fogj hozzá. Öntsd össze az olívaolajat és a fehérborecetet, ebbe zúzd bele a fokhagymát, add hozzá a cukrot, a mustárt, a sót és a borsot. Keverd ki alaposan, majd tedd félre.

A spenótot hagyd meg leveleiben, ne aprítsd össze. Az epreket vágd negyedekre, egy nagy tálba keverd össze a spenóttal és az áfonyával. Morzsold rá a kéksajtot és szórd meg a felkarikázott lilahagymával. Öntd rá a dressinget és hagyd, hogy összeérjenek egy kicsit az ízek.

Egészségedre!

Holnap ezekre lesz szükséged: 2 db csirkemellfilé, 1 marék jó minőségű baconszalonna, 4 csésze római saláta, 1 csésze koktélparadicsom, 1 nagy avokádó, 1 marék kukorica, 1 lilahagyma, ⅓ csésze méz, 3 tk mustár, 2 ek olívaolaj, 1 ek almaecet, 2 gerezd fokhagyma.

Fotó: theslowroasteditalian.com

Forrás: 21napalatt