GasztroKiemelt bejegyzések

Indiai húsgombóc rizzsel

Fűszeres egytálétel India legnépszerűbb fűszerkeverékével, a garam masala-val.

Szeretem a garam masala fűszerkeveréket, mert a fahéj, a szerecsendió és a szegfűszeg annyira jól áll a húsoknak. Ugyan ezeket a fűszereket mi főként süteményekben használjuk, az indiai konyha azonban hús ételeket ízesít vele. Próbáljátok ki bátran, az édes ízeket pedig ellensúlyozzátok egy kis chilivel és lime-mal.

Hozzávalók – 2 főnek
40 dkg sertés darált hús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi friss gyömbér
1 csokor koriander
1 doboz kókusztej
fél lime leve
2 teáskanál garam masala fűszer
2 teáskanál kurkuma
1 csipet chilipehely
só, kókuszolaj

Elkészítés
A darált húst gyúrd össze a garam masala-val, 1 teáskanál kurkumával és sóval. Formázz belőle diónyi gombócokat és egy serpenyőben kókuszolajon pirítsd meg minden oldalukat.
Ha kész a hús, tedd félre. A serpenyőbe, ha szükséges, tegyél még kókuszolajat, és pirítsd meg rajta a felaprított hagymát, és fokhagymát. Pár perc után reszeld hozzá a gyömbért, és pirítsd őket össze. Öntsd fel a kókusztejjel, fűszerezd kurkumával, sóval és chilipehellyel, majd a felaprított koriander levéllel és a lime levével. Forrald össze, majd tedd bele a gombócokat. Kis lángon 20-25 perc alatt főzd készre.
Rizzsel tálald.

Forrás: Városi Konyha

Ajánlott cikkek

Close
Close