AutóKiemelt bejegyzések

Itt az első hivatalos fotó a Mercedes EQC utcai változatáról

Néhány hete már kaptunk egy fakó képet arról, hogy hogyan is néz ki a Mercedes-Benz első tetőtől talpig villanyosa, amikor is a már megszokottnál kevesebbet takaró fóliával bevonva tesztelték a szériagyártásra készülő prototípust.

Most maga a gyártó gondolta úgy, hogy egy héttel a hivatalos bemutató előtt ideje megmutatni egy részletet az impozáns villanyosból.

Az EQC egy igen gyorsan gyarapodó szegmensben készül indulni, hiszen nem is olyan régen még csak egyetlen elektromos SUV-t ismerhettünk – a Model X személyében -, mostanra azonban sorra dobják piacra a gyártók az akkumulátor hajtotta szabadidőautókat.

Ahogyan a lesifotóról már megállapítottuk, az EQC végül jóval szerényebb külsővel tör be a piacra, mint ahogyan azt a tanulmányautó láttán elsőre reméltük. Ennek ellenére biztosak vagyunk benne, hogy egy elragadó külsejű SUV-t villantanak a németek, amely ha nem is valós körülmények között, de bizonyos esetekben képes lesz hozni a még NEDC ciklusban számított 500 kilométeres hatósugarat.

Forrás: ZöldAutók

Ajánlott cikkek

Close
Close