AutóKiemelt bejegyzések

Nagyobb akkumulátort kapott a BMW i3

A BMW végre hivatalosan is bejelentette azt, amiről hónapok óta pletykál a szaksajtó. Megérkezett a 120 Ah-ás BMW i3. A legutóbbi kapacitásnöveléskor 60 Ah-ról 94 Ah-ra ugrottak az akkumulátorok, amivel 22 kWh-ról 33 kWh-ra nőtt a teljesítmény, a 120 Ah-ás csomaggal pedig már 42,2 kWh-ból dolgozik a bajor villanyos.

Ezzel a gyártó szerint valós, átlagos körülmények között körülbelül 260 km-es hatósugarat hoz a BMW.  A 94 Ah-ás akkumulátorcsomaggal még 180 km-t saccoltak a németek.

Ráadásul nem csak új akkumulátort hozott a BMW i3-nak az idei esztendő.

Az alap változathoz érkezik egy sportcsomag, amellyel az i3s futóművét szerelik az alapváltozat alá, apróbb optikai felkészítés mellett, amelynek során új kerekeket is kap az i3. Alacsonyabb hasmagasság, szélesített és keményebb futómű néhány optikai elem, na meg persze az i3s plusz 14 lóerője nélkül.

Az autó csomagtere is bővült, ami a BMW szerint immáron dupla akkora helyet kínál, mint amit az első i3-ban kitölthettünk. Érkezet két új fényezés is, egy bézs és egy szürke színnel lett gazdagabb a BMW i3 palettája, ráadásul a belsőhöz is hozzáadták néhány új színösszeállítást, hogy azok passzoljanak az új festésekhez.

Új, adaptív fényszórók is kerültek az i3-ba, amik a prémium BMW-kről csorogtak most le az elektromos négykerekűhöz. Ahogyan azt egy ideje a „nagytestvéreinél” is megszokhattuk, a BMW i3 érkező változata figyeli majd az előttünk haladó forgalmat, hogy amikor távolsági fényszórót használunk, csak oda világítson, ahol nem zavar senkit. Trükkös megoldás. A szembejövőre csak tompítottal világít a kocsi, miközben minden másfelé a reflektor szórja a fényt. Persze ezzel a megoldással is villognak majd ránk az autóutakon, ahogyan a nagyobb BMW-kkel is ez a helyzet.

Az iDrive-ot is átdolgozták valamelyest, hogy hamarabb juthassunk el azokhoz a funkciókhoz, amelyekre éppen szükségünk lenne. Vezeték nélküli töltő is rendelhető lesz az utastérbe, ráadásul Wi-fi hotspotot is képes lesz létrehozni a bajor villanyos, amelyre akár tíz eszközt is csatlakoztathatunk majd az autón belül.

Forrás: ZöldAutók

Ajánlott cikkek

Close
Close