AutóKiemelt bejegyzések

A Tesla hallgatott a vásárlókra – új kulcsot készítenek a Model 3-hoz

A Tesla nemrég egy új kulccsal jelentkezett az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottságnál (FCC), az emberek pedig egyből azt sejtették, hogy a Model 3 kap végre olyan megoldást, mint a Model S vagy X.

A legolcsóbb Teslánál ugyanis máshogy oldották meg a bejutást, mint az idősebb modelleknél. A Model 3-nál nincs rendes kulcs, a bejutáshoz pedig csak az okostelefonuknak kell a zsebünkben vagy a táskánkban lapulnia, hogy Bluetooth kapcsolattal rajta keresztül felismerjen az autónk és kinyissa az ajtókat. Az autó kölcsönadására is kitaláltak valamit, ugyanis egy kulcskártyát is adnak a Model 3-hoz, amit a két ajtó közötti oszlophoz érintve szintén kinyithatjuk az autót.

Sok vásárlónak azonban ez nem volt elég. Az okostelefonos megoldás a Bluetooth kapcsolattal néha esetlen volt, míg a kulcskártya az ajtókhoz érintése egyszerűen kényelmetlen.

Az FCC-nél bejegyzett új kulcsról először nem volt biztos, hogy a Model 3-hoz készítette a Tesla, de most, hogy megérkeztek az első képek, egyértelművé vált, hogy mit nyit majd a távirányító. A háromgombos eszköz erősen hasonlít a Model S és X távirányítójára, és szintén képes felnyitni külön a kocsi elejét, a csomagteret illetve kinyitni az ajtókat.

Hivatalos információkat egyelőre nem közölt a Tesla a kulcsról, így nem tudjuk, hogy pontosan hogyan vezetik majd be azt. Külön megvásárolható kellékként, vagy normális kulcsként, és ha az utóbbi, akkor kapnak-e azok, akiknek a gyártó már leszállította a Model 3-at. Azt eközben kiolvashattuk az FCC-nél szereplő leírásból, hogy a távirányítós kulcsot csak harmadik lehetőségként vezeti be a Tesla, ami arra enged következtetni, hogy talán nem jár majd minden autóhoz az új eszköz. A gyártó ezen túl is az okostelefonokat és a kulcskártyákat tartja majd a Model 3 elsődleges „kulcsának”.

Forrás: ZöldAutók

Ajánlott cikkek

Close
Close