Nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan a dél-koreai gyártó is beadja a derekát és száműzi Jack kapitányt.

Mindenki emlékszik még arra, hogy mekkora port kavart 2016-ban, hogy az Apple a 7-es iPhone-okba már nem szerelt 3,5 milliméteres audió csatlakozó aljzatot. Az almás mobilokat használók mára lassan megszokták ezt a tényt, mostanság már leginkább csak az okoz felháborodást, hogy az Apple az idei rekord drága iPhone-ok mellől kispórolja az eddig ingyen adott Lightning-3,5 mm-es átalakítót.

A világ legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett Samsung eddig kitartott a jack dugalj mellett, azonban a legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy a dél-koreai gyártó hamarosan az Apple példáját fogja követni. Iparági források szerint a jövő nyáron érkező Galaxy Note10-en már nem lesz ilyen csatlakozó aljzat, és a 2020 elején debütáló Galaxy S11 is jack-mentes lesz.

Magyarul a Samsung csúcskészülékei közül várhatóan a jövő év elején napvilágot látó Galaxy S10 lesz az utolsó, melyen még lesz 3,5 milliméteres port. Fontos információ továbbá, hogy a Samsung minden jack-mentes készülék mellé alapáron mellékel majd egy USB-C-3,5 mm-es adaptert.

Forrás: HasználtAlma