Sok dizájn újítással jelentek meg az új Google Pixel eszközök. Az egyik legfontosabb az új üveg hátlap, amit elsőre nagyon sérülékenynek tituláltak.

A friss tesztek szerint azonban a Pixel 3 jobban bírja a karcolásokat. Még a Google Pixel 3 és a Pixel 3 XL debütálásakor jelentek meg azok a hírek, melyek szerint a Google rendezvényén nagyon hamar megsérült a készülékek üveg hátlapja. Ez nyilvánvalóan aggodalomra ad okot. Az üveg önmagában törékenyebb, mint a Google által a korábbi Pixelekben alkalmazott fém, de a karcállóság hiánya sokak számára rémisztő lehet.

Szerencsére kiderült: a helyzet egyáltalán nem ilyen rossz. Egy bátor Reddit felhasználó kiposztolta a képeit, melyeken egy fekete Google Pixel 3 hátlapján végzett karcolási tesztet. Az eredmény eléggé meglepő. Elsőként a körmeivel próbálta összekarcolni a okostelefont. Ez a próbálkozás meghozta az eredményt: a sérülés nyomai jól láthatóak voltak, ám hamarosan eltűntek. Hasonló eredményt hozott a pénzérmével történő karcolás is. Egy mélyebb (erősebb) karcolás a pénzérmével természetesen már meglátszott az üveg hátlapon, ám egy minimális tisztítással rögtön el is tűnt. Az alábbi képeken jól látható az eredmény:

A Google Pixel tulajdonos egy lakáskulccsal is megpróbálta megkarcolni a készülék hátulját. A mélyebb karcolás természetesen meglátszott a hátlapon, de egy kis törölgetéssel ismét eltűntek a karcok, ami igen biztató.

Üdítő hír tehát, hogy az üveg hátlap ellenére a Google-nek sikerült egy olyan okostelefont készítenie, amely képes megbirkózni a mindennapi használatból eredő kisebb sérülésekkel. Természetesen ettől még nem jó ötlet a lakáskulcsunkkal, a tollainkkal, vagy akár az aprópénzünkkel egy helyre tegyük a készülékünket.

Fontos megemlítenünk, hogy annak ellenére, hogy a Google Pixel 3 jelentős mértékben ellenáll a fémmel okozott sérüléseknek, még nem jelenthetjük ki, hogy az okostelefon “elpusztíthatatlan”. Az üveg természeténél fogva hajlamos a karcolódásra és az idő múlásával bizonyosan meglátszódnak majd a komolyabb sérülések.

Hamarosan átfogóbb tesztek megjelenésére is számítunk, amelyekből fény derülhet a Google Pixel 3 és a Google Pixel 3 XL karcállóságára.

Forrás: HasználtAndroid