Nemsokára törölhetjük, illetve visszavonhatjuk a Facebook Messenger alkalmazásban küldött üzeneteinket.

Bizonyára már mindenkivel előfordult, hogy valami olyat küldött a csevegés közben, amit szeretett volna visszavonni, illetve törölni. Ennek oka lehetett meggondolatlanság, fáradtság, vagy gépelési hiba, vagy akár a prediktív szövegbevitel, akár az automata javítás miatt. A legfrissebb pletykák szerint a Facebook éppen azon dolgozik, hogy visszavonhassuk, illetve törölhessük a Facebook Messenger alkalmazásban küldött üzeneteinket. Minden jel arra mutat, hogy jelenleg egy “unsend” nevű funkció készítése van folyamatban, ennek pontos részletei viszont még nem hivatalosak.

A megvalósítás meglehetősen egyszerűnek tűnik: az elküldött üzenet hosszú megnyomása lehetőséget ad arra, hogy töröljük vagy visszavonjuk az adott üzenetet. A “delete” funkció lehetővé teszi, hogy a saját ablakunkban eltávolíthassuk az üzenetet, míg az “unsend” funkció a fogadó fél oldalán is törli az üzenetet. Az üzenetek törlését és visszavonását viszont nem végezhetjük el bármikor.

Az alábbi képen Jane Wong bemutatja az “unsend” funkció működését a Facebook Messenger applikációban:

Jane Wong megjegyezte, hogy az üzenetek csak egy bizonyos ideig vonhatóak vissza (tehát például egy nap elteltével már nem lehetséges a visszavonás). Szintén fontos, hogy az üzeneteket csak akkor vonhatjuk vissza, ha a fogadó fél még nem olvasta el őket. Ennek oka igen egyszerű: az állandó üzenetmódosítások túlzottan bosszantóak lehetnek és esetenként félre is vezethetnék a fogadó felet. Ezek a funkciók az egyszerű szöveges üzenetekre vonatkoztak. Nem tudjuk, hogy a Facebook tervezi-e a hangüzenetek, az elküldött képek, illetve videók visszavonásának lehetőségét is beépíteni a Facebook Messenger applikációba. Mindez persze egy olyan igénynek tűnik, ami magától értetődő lehet az üzenetek törlésének és visszavonásának engedélyezése után.

Egyelőre nincs információnk arról, hogy mikortól lesznek elérhetőek az új funkciók a Facebook Messenger applikációban.

A Facebook Messenger applikáció ingyenesen letölthető a Google Play Store-ban.

Forrás: Használt Android