Meglehetősen sok kudarcról lehet beszámolni a Tesla háza felől, azonban időről időre sikerül megmutatniuk, nagyon is van létjogosultságuk a piacon és egyelőre nem is tervezik elhagyni azt. A legutolsó negyedévük olyan jól sikerült, hogy értékesítésben az Egyesült Államokban lehagyták például a nagy múlttal rendelkező Mercedes-Benzt is.

A júliustól szeptemberig tartó negyedév során a Tesla munkatársainak sikerült rekordszámú autót előállítani. A Model S és X egyaránt 100 000 dollár (kb. 28 millió Ft) körüli árcédulával rendelkezik, amiből kifolyólag ez a két modell nem volt túlságosan ütőképes a piacon. Ellenben az egyre nagyobb számban megtalálható Model 3-mal, aminek hamarosan elérhető lesz a 35 000 dolláros (kb. 10 millió Ft) változata is, aminek sikerült megmozgatnia a piaci erőfölényeket.

Az idei év harmadik negyedéve során a Tesla összesen 69 925 autót értékesített az Egyesült Államokban, ezzel szemben a Mercedes-Benz például mindösszesen 66 542-t. A viszonylag újnak mondható kaliforniai elektromos autó-gyártó tehát 5%-kal többet tudott eladni a stuttgartiaknál.

Fontos megjegyezni, hogy a bajor BMW-től sem túl nagy a lemaradás, Q3-ban ők 71 679 járművet szállítottak le, év végéig jó eséllyel behozhatja ezt a lemaradást a Tesla.

A 35 000 dolláros Model 3 várhatóan még idén elérhető lesz, ami komoly nyomást fog helyezni valamennyi villamosított autót kínáló gyártó vállára, mint a Nissan, Toyota / Lexus, GM, Ford, Chrysler.

Ez a siker két dolognak köszönhető. Egyrészt a Tesla marketingesei illetve Elon Musk által generált hype-nak, sikerült úgy pozícionálniuk a márkaimázst, hogy mindenki egyszerűen csak akarja. Másrészt pedig a tökéletesített termelési metódusnak. Csak ebben a negyedévben a tavaly összesen leszállított autók 80%-át képesek voltak legyártani.

Kíváncsian várjuk a folytatást.

Forrás: ZöldAutók