Kiemelt bejegyzésekTech

Okosabb mesterséges intelligenciát ígér a Huawei EMUI 9.0

Emellett gyorsabb működést és új kézmozdulatok felismerését is megígérték.

Fontos újítások

A Huawei egyedi EMUI rendszere már eddig is a legjobbak közé tartozott, de most tovább javulhat a kínai vállalat által bejelentett újdonságokkal. A legfrissebb verzió a 9.0, melyet néhány hónappal ezelőtt jelentettek be, ennek köszönhetően mostanra már sokkal több részletünk van a Mate 20 EMUI 9.0 rendszeréről. A Huawei zászlóshajója az Android 9 Pie verzióval debütált, így a funkciók jelentős része már nem lesz ismeretlen.

A kínai vállalat több figyelemreméltó mérésről is beszámolt a teljesítménynövekedést illetően. A közzétett adatok szerint az EMUI 9.0 25,8 százalékkal reszponzívabb lett elődjénél és az applikációk indítása 102 ezredmásodperccel gyorsabban töltenek be. A rendszer “gördülékenysége” 12,9 százalékkal javult (akármit is jelentsen ez). Játékok futtatása közben az EMUI 9.0 egy új GPU Turbo 2.0 funkciót is képes elindítani, amely 36 százalékkal csökkenti az érintési késleltetést és 3,6 fokkal csökkenti a készülék hőmérsékletét (rejtély, hogy hogyan).

Miben segíthet a mesterséges intelligencia?

Az AI (MI vagy AI – az angol Artificial Intelligence-ből) fontos részét képezi a Huawei EMUI rendszerének, amióta az AI megjelent a Kirin processzorokban. Ezúttal is sok újdonságot hoz a kínai gyártó legújabb rendszere, főként olyanokat, amelyek a HiVision platformhoz kapcsolódnak. A különböző tárgyakra, festésekre, ételekre, tájékozódási pontokra irányítva a kamerát a készülék képes megkülönböztetni azokat. A HiVision az ételekre irányítva megmondja a kalóriatartalmukat, idegen nyelvű feliratokra irányítva pedig képes lefordítani azokat. Ha a kamerát egy termékre irányítjuk, akkor a készülék képes megkeresni az interneten az ehhez hasonló termékeket, így módunkban áll megvásárolni azokat.

Nem tudjuk pontosan mit akar pontosan jelenteni a kínai gyártó azon kijelentése, hogy az EMUI 9.0 “megtestesíti a természetes esztétikát”. Annyi bizonyos, hogy a rendszer világosabb lett és kiforrottabbnak tűnik, mint az előző EMUI verziók. Egy lépéssel valóban közelebb áll a Google Pie megjelenéséhez. A folyton eltűnő navigációs menüt felváltotta az új kézmozdulatokkal irányítható menü. Ennek köszönhetően akár multitasking (többablakos) futtatást is irányíthatunk a képernyő csúsztatásával. Az alábbi videó ezt remekül bemutatja:

A Huawei Mate 20 Pro mellett a régebbi készülékek is megkapják az új EMUI 9.0 rendszert. Tudomásunk szerint a Huawei P20, Huawei P20 PRO, illetve Huawei Mate 10 és a Huawei Mate 10 Pro is frissíthető lesz az új rendszerre.

Forrás: HasználtAndroid

Ajánlott cikkek

Close
Close