GasztroKiemelt bejegyzések

Almakompót

Fűszeres, puha alma, amit nem csak az íze miatt jó készíteni, hanem mert isteni illatok lengik be a lakás a főzés közben. 

Gyerekkoromban az egyik legtöbbet készített finomság volt ősszel az almakompót. Ebéd, vagy vacsora után olyan jó volt egy kis tálból elmajszolni a fűszeres, puha almadarabokat, utána pedig meginni a levét, mint egy szörpöt.
Nagyon könnyen elkészül, és nem csak nasi lehet belőle, hanem ha leturmixoljuk krémet készíthetünk belőle zabkására, kínálhatjuk egyben sütött húsok mellé, vagy sütik mellé is.

Hozzávalók
3-4 alma
2-3 dl víz
2 evőkanál cukor
4-5 db szegfűszeg
1 rúd fahéj

Elkészítés
Az almákat hámozd meg, távolítsd el a magokat és darabold fel. Tedd egy tálba, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az almákat, add hozzá a cukrot és a fűszereket. Kis lángon főzd 15-20 percig, míg az alma megpuhul. A szegfűszeget és a fahéjat vedd ki belőle tálalás előtt.

Forrás: Városi konyha

Ajánlott cikkek

Close
Close