Ugyan még nem vehetjük meg, de már tudhatjuk mire számítsunk.

A Samsung Developer Conference-en, a gyártó bemutatta új hajlítható Infinity kijelzőjét, ami alapjául szolgál majd a 2019-ben érkező mobiljukhoz. A dél-koreai cég nem árult el specifikációkat a telefonról az előadáson, sőt nem is mutogatták sokáig, egy speciális tok volt rajta, ami miatt a kijelzőn kívül nem láthattunk semmit a telefonból. Tegnap viszont nyilvánosságra hoztak pár adatot a kijelzővel kapcsolatban. A kisebb kijelzőnk, ami a készülék előlapján helyezkedik el összehajtott állapotban, 840×1960-as felbontást kapott 420dpi pixelsűrűséggel. A kihajtható főképernyő már nagyobb, 1536×2152-es felbontással bír, szintén 420dpi pixelsűrűséggel.

Mindkét kijelző különböző funkciókkal bír majd, a nagyobb, amit ha széthajtunk akkor egy kisebb tabletet kapunk, illetve a kisebb, ami a mobil elején csücsül majd, az egykezes használathoz. Ezt a gyártó „fedőkijelzőnek” nevezte, ami lényegesen kisebb mint a mai modern telefonoké. Az elképzelés szerint a nagy tabletkijelző csak kihajtott módban lesz használható, míg a kis megjelenítő a mindennapi teendők elvégzésére lesz jó, mint a telefonálás ami elég komplikált lenne széthajtott módban.

A demókészülék egy speciális fekete tokban került bemutatásra, hogy elrejtsék a külső megjelenését, ez viszont arra enged következtetni, hogy a mobil elég közel állhat a kész stádiumhoz, (a kávák miatt pedig nem kell megijedni, nem lesznek olyan nagyok, a Samsung szándékosan ködösített.) Állításuk szerint a hajlítható Infinity kijelző gyártása már a következő hónapban megkezdődhet, ami azt jelenti, hogy 2019 elejére már a boltok polcaira is kerülhet az ezzel operáló mobil.


Az előadáson úgy tűnt, hogy a készülék összehajtása motorizált, azonban lehet hogy ez csak a koncepciótelefonra vonatkozik, vagy csak a tok miatt volt így, még nem tudjuk pontosan. Reméljük az elkövetkezendő hónapok során kapunk még néhány információt, esetleg kiszivárgó képeket. Nektek hogy tetszik a Samsung elképzelése a hajlítható mobilokról?

Forrás: HasználtAndroid