Egyre súlyosabb hibákat tapasztalnak a Google Pixel 3 tulajdonosok.

Hova tűntek az SMS-ek?

Alig pár napja attól volt hangos az internet, hogy kiderült: a Google Pixel 3 XL dupla szenzorsáv előhívására is képes (természetesen a tulajdonosok ennek egyáltalán nem örültek), ezután pedig sokan jelezték, hogy a készülék fényképező szoftvere időnként nem menti el a képeket. A Google ígéretet tett, hogy a Google Pixel 1/1 XL, 2/2 XL és a 3/3 XL készülékek esetében is javítani fogja a problémát.

A Google szóvivője az alábbiakat nyilatkozta az esetről:

“Ki fogunk adni egy szoftverfrissítést az elkövetkező hetekben, hogy kijavítsuk azon ritka eseteket, amikor a fotót nem lehetett elmenteni”.

Ezúttal egy hasonló jelenségről számoltak be a Google Pixel 3 nem túlzottan boldog felhasználói: a készülékre érkező vagy küldött szöveges üzenetek néha rejtélyes módon eltűnnek. A Reddit-en is rengeteg hozzászólás foglalkozik a jelenséggel. A hiba ráadásul mindkét készüléket: a Google Pixel 3 és a Google Pixel 3 XL okostelefonokat is érinti. A felhasználók közül sokan nem mentették az üzeneteiket a készülék beszerzése óta, ami azt eredményezi, hogy sokaknak örökre eltűntek az SMS-ei.

Elmarad a segítség?

Egyelőre nem tudjuk, hogy a hiba forrása az Üzenetek (Messages) applikáció, vagy a Google Pixel 3 készülék, de az interneten még nem jelezték más készülékek tulajdonosai, hogy hasonló jelenséggel találkoztak volna. Egy felhasználó arról panaszkodott, hogy bár jelezte a Google support oldalán a hibát, mégsem kapott érdemi segítséget. Az Android Police munkatársai megkeresték a Google ügyfélszolgálatát az üggyel kapcsolatban, de még nem kaptak semmilyen választ.

Nem tudjuk, hogy a Google megkezdte-e a hiba kivizsgálását, és azt sem, hogy tervben van-e egy javítócsomag kiadása. Amennyiben a jelenség jobban elkezd terjedni, akkor a vállalat sem hagyhatja figyelmen kívül a panaszokat. Jelenleg a Google Pixel 3 és Pixel 3 XL készülékek több sebből véreznek, ezért a frissítések gyakrabban érkezhetnek a megszokottnál.

Google Pixel tulajdonosok! Ti is tapasztaltátok a szöveges üzenetek eltűnését? Ha igen, osszátok meg velünk!

Forrás: HasználtAndroid