GasztroKiemelt bejegyzések

Diós gorgonzolás batyu

Sós batyu, amit akár gombával készült szaftos húsok mellé is fogyaszthatunk. 

A gorgonzolát eddig olasz ételekhez, főként tésztákhoz használtam, van egy isteni penne receptem, amit most láttam, hogy még nem is osztottam meg veletek. És most sem fogom, mert valami mást készítettem a gorgonzolából.
A héten egy rendezvényen dolgozom, ezért olyan kajákat kell csináljak, amiket el tudok vinni magammal, és még melegíteni sem kell. A töltött leveles tészta erre tökéletesen alkalmas. De a jól bevált pizzás, virslis és pestos verziók helyett most valami újat csináltam. Ráadásul nem csak magában fogyasztható, hanem szuper köret is lehet. Ha ma készíteném el a gombás csirkét (recept itt), biztos, hogy ezzel tálalnám.

Hozzávalók
1 adag leveles tészta
10 dkg gorgonzola
5 dkg vaj
1 marék dió
só, bors, oregano
1 tojás a kenéshez

Elkészítés
A diót pirítsd meg, majd aprítsd fel. A gorgonzolát aprítsd fel, majd nyomkodd össze egy villával és keverd ki a vajjal. Add hozzá a diót, ha szükséges sózd, ízesítsd borssal és oreganoval.
A leveles tésztát tekerd ki, vágd fel 6 téglalapra. Mindegyiknek a közepére egy csíkban halmozz a töltelékből. A tészta szélét srégen vágd be, majd így hajtogasd egymásra. A tetejét kend meg felver tojással, és tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

Forrás: Városi konyha

Ajánlott cikkek

Close
Close