Jön a melengető italok időszaka. Próbálj ki valami újat!

Télen előkerülnek a hatalmas teásbögrék, a forrócsoki receptek, a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér, amit italokban is használhatunk. Nálam sincs ez másként. Imádok ilyenkor meleg italokat készíteni, amit elszürcsölhetek a kanapén, míg az aktuális kedvenc főzőműsorom nézem. A múlt heti fűszeres, sült alma készítésekor egy új italhoz kaptam ötletet. Azóta minden nap ezt iszom.

Hozzávalók – 1 bögréhez
2 dl kókusztej
1 teáskanál juharszirup, vagy méz
késhegynyi mézespuszedli fűszerkeverék (recept itt)

Elkészítés
A kókusztejet tedd egy lábosba és langyosítsd fel. Add hozzá a juharszuripot, majd a fűszerkeveréket és kis lángon főzd össze. Töltsd pohárba, és már ihatod is.

TIPP: Ha szeretnéd, hogy kicsit habos legyen, egy kézi tejhabosítóval kicsit dolgozd át. 

Forrás: Városi konyha