A Google Chrome gyors, modern és rengeteg hasznos bővítményt feltelepíthetünk hozzá. Mégis van egy olyan tulajdonsága, amitől a falra mászunk.

Amikor túl sok weboldalt nyitunk meg

A tab alapú menüsor az egyik legjobban használható felhasználói felület (interfész), amellyel egy modern böngésző rendelkezik. Sajnos azonban minél több kereséshez és munkához használjuk a böngészőnket, annál szűkösebbnek fog tűnni a hely, végül pedig a tabok olyan aprókká válnak, hogy nem tudjuk többé olvasni és ezáltal megkülönböztetni sem őket. Természetesen nem mindenki szokott egyszerre öt-hat weboldalnál többet böngészni és mindig nyitva áll egy új böngésző megnyitásának lehetősége, amiben akár teljesen más tabokat használhatunk. Ez a részleges megoldás azonban sok memóriát igényelhet és egyáltalán nem kényelmes. A probléma tehát sokak számára nagyon is valós. Ezen a helyzeten szeretne segíteni a Google egy új “Tab Groups”, vagyis tab csoportok funkció létrehozásával a Chrome böngészőben.

Elsőként a Chrome Story  oldalán jelezték, hogy egy kódváltoztatásra, valamint egy bug report-ra lettek figyelmesek, melyek arról árulkodtak, hogy a Google a Chrome megújítására törekszik. A “Tab Groups” funkció fő célja, hogy könnyebben rendezhetővé tegye a Chrome böngészőt. Az is kiderült, hogy a “Tab Groups” funkció még igencsak friss projektnek számít a Google-nél, de már most elérhetővé vált a leírása.

“A felhasználók vizuálisan különálló csoportokba rendezhetik a tabokat, például azért, hogy a különböző feladatokhoz tartozó tabokat elkülöníthessék egymástól”.

Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a Google Chrome felhasználói különböző “könyvtárakba” rendezhetik a saját tabjaikat, hogy ezáltal könnyebben kezelhessék őket. Végső soron ez egy könyvjelző-szerű funkció lesz, ami jól ismert előnyöket biztosíthat számunkra. Nem tudjuk, hogy a Google Chrome újítását mikortól érhetjük el, de hasonló kiegészítőt akár most is letölthetünk. Szintén kérdéses, hogy a Google Chrome Android és iOS verziója megkapja-e az új funkciót.

Reméljük, hogy a “Tab Groups” a Google Chrome böngésző új, Canary nevű verziójával együtt fog megérkezni (várhatóan néhány héten belül).

Forrás: HasználtAndroid