Zabkása helyett babapiskótából készítsd reggelit!

A töltött almám egy másik recepthez is ihletett adott, amire azóta tejesen rákattantam. Ez a babapiskótából főzött kása magokkal és aszalványokkal.
A zabkását nem szeretem, még nem kóstoltam olyat, ami ne lett volna számomra olyan, mint a fűrészpor. De közben pedig imádom nézni, milyen szuper kásákat készítenek mások. Amikor a sült almához készítettem a tölteléket, és megkóstoltam, hogy elég ízes-e, akkor találtam rá a zabot helyettesítő babapiskótára, amiből egy krémes alapot lehet készíteni. Már csak az aszalt és friss gyümölcsök, meg a magvak hiányoznak egy tökéletes reggelihez.

Hozzávalók – 1 tányérhoz
1 dl kókusztej
5 rúd babapiskóta
1/2 teáskanál méz
egy csipet fahéj
1/4 citrom reszelt héja
1 nagy marék vegyes aszalt gyümölcs
1 marék vegyes mag
friss gyümölcsök

Elkészítés
A kókusztejet melegítsd össze a mézzel és a fahéjjal. Törd bele a babapiskótát és hagyd, hogy felszívja a folyadékot. Utána keverd össze, add hozzá a citrom héját a magok és az aszalt gyümölcsök egy részét.
Tedd egy tálba, a tetejét pedig díszítsd a maradék maggal, aszalvánnyal és a friss gyümölcsökkel.

A kinézete nem a legszebb, persze a zabkásáé sem az. De az íze…. és persze variálható ízlés szerint. 🙂

Forrás: Városi konyha