Kiemelt bejegyzésekTech

Hamarosan mindent letarol a szélsebes 5G

Becslések szerint az 5G előfizetők száma 2024-ben eléri az 1,5 milliárdot, jön a villámgyors új technológia.

Az Ericsson Mobilitási Jelentése szerint az 5G hat év múlva várhatóan több mint 40 százalékos globális lefedettséget ér el a népesség körében és 1,5 milliárdra nő a fejlett mobil szélessávú előfizetések száma. Az 5G bevezetésének fő mozgatórugói között említhető a megnövekedett hálózati kapacitás, a gigabájtonkénti költség csökkenése és az új használati esetek követelményei.

Az 5G technológia átvételében várhatóan Észak-Amerika és Észak-kelet Ázsia fog az élen járni. Észak-Amerikában az 5G előfizetések az előrejelzés szerint 2024 végére a mobil előfizetések 55 százalékát adják. Északkelet-Ázsiában ez a szám várhatóan meghaladja a 43 százalékot. Nyugat-Európában az 5G előfizetések az előrejelzés szerint 2024 végére a mobil előfizetések mintegy 30 százalékát teszik majd ki.

2018 és 2024 között a teljes mobil adatforgalom várhatóan ötszörösére nő, az 5G hálózatok pedig az előrejelzések szerint az időszak végére a mobil adatforgalom 25 százalékát tudhatják magukénak.

A mobil adatforgalom 2018 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest közel 79 százalékkal nőtt, amely a legmagasabb növekedési adat 2013 óta. Az okostelefononkénti megnövekedett adatforgalom Északkelet-Ázsiában – főleg Kínában – a globális mutatót jelentősen felfelé módosította. A 2017 vége és 2018 vége között elért körülbelül 140 százalékos okostelefononkénti forgalomnövekedésnek köszönhetően a régió 7,3 gigabájtos havi adatforgalommal a második legmagasabb okostelefononkénti adatforgalmat produkálja. Ez nagyságrendileg havonta 10 óra HD videó online nézésének felel meg.

Továbbra is Észak-Amerika vezet az okostelefononkénti adatforgalom szempontjából, amely az év végére a várakozások szerint eléri a havi 8,6 gigabájtot: ez havonta körülbelül 12 órányi HD videó streamet jelent.

Forrás: HasználtAndroid

Ajánlott cikkek

Close
Close