A Qualcomm a jelek szerint apait-anyait beleadott újdonságának fejlesztésébe.

A jelenleg forgalomban lévő felsőkategóriás androidos okostelefonok túlnyomó többségében a Qualcomm aktuális high-end chipsete, a Snapdragon 845 teljesít szolgálatot. Érkezőben azonban a chipkészlet utódja, melyet várhatóan december 4-én, vagyis jövő hét kedden fognak leleplezni.

Ez az újdonság nem Snapdragon 855, hanem Snapdragon 8150 néven fog bemutatkozni. Előzetes információk szerint a chipset nem dupla, hanem tripla klaszteres felépítéssel rendelkezik. Található benne többek közt egy darab 2,84 GHz-es frekvenciájú Kryo Gold mag 512 KB L2 cache-sel, két darab 2,42 GHz-es Kryo Gold mag 2×256 KB L2 Cache-sel, illetve négy darab alacsony áramfelvételű, 1,8 GHz-es Kryo Silver mag 4×128 KB L2 cache-sel.

Az első kiszivárgott tesztek alapján a Kirin 980-nál és az A12-nél is gyorsabbnak ígérkező Snapdragon 8150 továbbfejlesztett grafikusgyorsítót vonultat fel, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy milyen gyártási technológiával készül, illetve, hogy milyen wireless szolgáltatási körrel rendelkezik. Pár nap múlva azonban ezekre a részletekre is fény fog derülni.

Forrás: HasználtAndroid