Kiemelt bejegyzésekTech

Biztonsági frissítések érkeztek a Google Nexus és Google Pixel készülékekhez

Ez az első biztonsági frissítés, ami a Google legújabb készülékeihez, a Pixel 3 és a Pixel 3 XL-hez érkezett.

Nem minden érkezik időben

Sajnos a készülék rengeteg hibával “büszkélkedhet”, így nem csoda, hogy a decemberi frissítés is tartalmasra sikerült. Emellett a Google Nexus 5X és a Google Nexus 6P is számíthat kisebb-nagyobb javítások érkezésére. Sajnos a Google Pixel és a Google Pixel XL készülékekhez ismét nem érkezett meg az esedékes patch, az előző hónaphoz hasonlóan elhalasztották. Örülhetnek viszont a Pixel C, Nexus 6P és a Nexus 5X tulajdonosok, hiszen a Google (a pletykákkal ellentétben) a hároméves támogatási periódust követően is frissítéseket kapnak.

Több felhasználó igényelte a frissítéseket, mint tavaly

A decemberi biztonsági frissítésben tizenhét hibát sikerült kijavítani (2018.12.01-ig) és további tizenkilencet fognak 2018.12.05-ig (tehát összesen 36-ot). Ezeknek a súlyossága nagyon változatos: az alacsonytól egészen a kritikusig mindenféle hibatípus javításra került az új frissítésekben. Már megszokott, hogy a Google nem közöl ügyfél érintettségi adatokat a biztonsági problémákkal kapcsolatban. Azt viszont tudhatjuk, hogy a 2017-es évhez képest 30 százalékkal több eszközön veszik igénybe a biztonsági frissítéseket.

Az alábbi összefoglalóban megtekinthetitek, hogy az egyes készülékekhez pontosan milyen jellegű frissítések/javítások érkeztek. A Pixel 3 és a Pixel 3 XL esetében fontos kiemelni a kamera, a hang és a teljesítményre vonatkozó frissítéseket, de az Android Auto támogatása is javult:

A teljes decemberi OTA (over-the-air) frissítési lista elérhető a következő linkeken:

Android 9.0

Android 8.1

Reméljük a Google Pixel készülékek tulajdonosainak sem kell már sokat várniuk a megfelelő javítások érkezésére.

Forrás: HasználtAndroid

Ajánlott cikkek

Close
Close