Kiemelt bejegyzések

Háromszáz diákkal eredtünk a tél rejtelmeinek nyomába

Így telt az első TélTudományi Találkozó a Csodák Palotájában

Miklós napján rendhagyó TélTudományi Találkozóra invitáltuk a kicsiket és a nagyokat a Csopába. Két emeltünk 250 interaktív eszköze mellett, decemberi témanapunkon az évszakhoz kapcsolódó izgalmas előadásokkal, kísérlet bemutatókkal, laborfoglalkozásokkal, csapatversennyel vártuk az érdeklődőket a tudományos szórakoztatóközpontban.

Somogyi-Tóth Gábor a repülés téli vonatkozásairól
A repülőgépek felkészítéséről…

Az első és második évfolyamosokat a látványos Mikulás mesével (Járóka LindaKiss Csaba és Papp Zsolt előadásában), a Téltudományi játszóházzal (Dudás Vivi vezetésével) és a Csipet Csopa tematikus útvonal felfedezésével igyekeztünk elvarázsolni.

Téli ráhangolódás Ordasi András előadásának kezdetén

A harmadikosok és negyedikesek science showján (Járóka LindaKiss CsabaPapp Zsolt) fokoztuk a feszültséget, a laborban együtt barangoltunk Böszörményi Sándor geográfussal, a Csopa GEOlab szakértőjével a téli tájakon.

Az első emeleti játéktérben zajló Téli CsopOlimpiaküldetéses csapatverseny számos kihívást tartogatott a résztvevőknek.
Kiss Csaba az Öveges terem színpadán
A felsősök és a középiskolások két előadással kezdték a napot: Somogyi-Tóth Gábor, a Liszt Ferenc-repülőtér szomszédságában működő AEROPARK (Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft.) vezetője a légiközlekedés téli vonatkozásairól beszélt, feltárva a repülőterek sokunk számára titokzatos világát. Ordasi „Chillagász” András a legsötétebb éjjelek csillagászati rejtelmeibe vezette be a hallgatóságot, gyakorlati tanácsokat adva a kezdő csillagászoknak. Vendég előadóinknak Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk mondott köszönetet a közös tanulásért.
Tanácsok a csillagos téli estékre…
Míg az általános iskolások Fagyos pillanatokat (Kiss Csaba) élhettek át az Öveges teremben, a nagyobbakat egy Didergő fizikaórán (Papp Zsolt) vehettek részt.
A témanap zavartalan lebonyolításában Molnár Leila csoportos kapcsolattartó referens, a Tomozi Gábor vezette műszak és a Csodák Palotája valamennyi szervezeti egysége közreműködött.
Következő témanapjaink:
Forrás: csopamedia

Ajánlott cikkek

Close
Close