Csokiba mártott gyümölcsök, nekem ezek jelentik a téli fagyit. 

Gyerekkoromban nem volt ennyi jó fagyizó, még Budapesten sem. Ha igazán finomra vágytunk a Veres Pálné utcáig kellett elzarándokolni, ahol olasz fagyit készítettek. De csak tavasztól őszig. Télen a a jeges finomságok helyett csokoládéba mártott gyümölcsökkel telt meg a pult, amit, mint egy jégkrémet, pálcikán kínáltak, így nyújtva a fagyizás élményét. Karácsony tájékán mindig felkerestük azt a cukrászdát, így ezek a csokis gyümölcsök nekem az ünnepekhez kapcsolódnak. Most otthon is elkészítettem őket.

Hozzávalók
1 nagy alma
1 banán
150 g jó minőségű csoki

Elkészítés
Az alma két szélét vágd le, majd – nagyságtól függően – vágd 4-5 vastag karikára. A magházat nem kell eltávolítani, de a magokat szedd ki. A banánt vágd félbe. Szúrd fel a gyümölcsöket egy-egy pálcikára.
A csokit gőz fölött olvaszd fel, majd forgasd bele a gyümölcsöket. Várd meg, hogy a csoki teljesen megdermedjen, utána már kínálhatod is.

TIPP
Csokiba forgatás után megszórhatod a gyümölcsöket színes cukorgyöngyökkel, kókuszreszelékkel, vagy felaprított magvakkal.

Forrás: Városi konyha