GasztroKiemelt bejegyzések

Áfonyás-mandulás káposztasaláta

A káposztafélék tele vannak értékes vitaminokkal, de nehéz elszakadni a megszokott káposztás tészta-rakott káposzta és székelykáposzta háromszögtől. Ehhez mutatok most egy remek nyers salátát.

Áfonyás-mandulás káposztasaláta

Hozzávalók:

1 kisebb káposzta
2 sárgarépa
2 nagy alma
1/2 újhagyma
2 marék szeletelt mandula
2 marék szárított áfonya
2 dl natúr joghurt
2 ek majonéz
1 ek méz
2 ek almaecet
só, bors

Elkészítés:

Szeleteld vékonyra a káposztát, a magjától megszabadított almát, a hámozott sárgarépát és az újhagymát. Keverd őket össze, majd add hozzá a mandulát és az áfonyát. Keverd össze a joghurtot a mézzel, a majonézzel, az almaecettel, és forgasd össze a salátával. Sózd, borsozd és már tálalhatod is.
Magában kenyérrel és húsok mellé is szuper választás.

Jó étvágyat!

Fotó: cookingclassy.com

Forrás: 21 nap alatt

Ajánlott cikkek

Close
Close