GasztroKiemelt bejegyzések

Fahéjas magok

Egy kis ropogtatni való az ajándékbontáshoz.

A bécsi és zágrábi adventi vásárban láttam fahéjas magvakat (főként mandulát) a gesztenyeárusok mellett. Ennél egyszerűbb már csak a vajas kenyér, ami a konyhában készülhet, így hát csináltam magunknak egy kis nasit a nagy izgalmakhoz. 🙂 Ráadásul ajándéknak sem utolsó, ha nincs még ötleted valaki számára, ezt gyorsan el tudod készíteni neki.

Hozzávalók
20 dkg natúr magmix (válaszd a kedvenceidet, én mandulát, mogyorót, kesudiót, paradiót vettem)
6 evőkanál porcukor
3 teáskanál fahéj

Elkészítés
Egy száraz, forró serpenyőbe dobd a magokat, és kezd el őket pirítani. Addig keverd össze a porcukrot a fahéjjal.
Ha a magok kis színt kaptak és illatozni kezdenek, kanalanként add hozzá a fahéjas cukrot. Forgasd össze és hagyd, hogy karamellizálódjon a cukor a maguk külső kérgén.
Hagyd kihűlni, csak utána kínáld.

Forrás: Városi konyha

Ajánlott cikkek

Close
Close