Végre megkaphatja az Asus ZenFone 5Z is a legfrissebb Android verziót.

Hamarosan megérkezik a friss Android rendszer.

Az eredeti ZenFone 5 hivatalos Android 9 Pie frissítése a hónap elején kiszivárgott, emiatt a vállalatnak muszáj volt kiadnia a frissítést a hivatalos weboldalán. Egy héttel később az Asus bejelentette az Asus ZenFone 5Z készülékek Android 9 Pie frissítésének megjelenését is Tajvanban. A legutolsó biztonsági frissítéssel és a készülék kamerájának szoftveres fejlesztésével kapcsolatos információk megtalálhatóak az Asus fórumán a changelog-ban.

Annak ellenére, hogy a gyártó bejelentette a tajvani felhasználók számára a frissítési csomagot, sajnos nincs információnk arról, hogy a ZenFone 5Z mikor kaphatja meg az új rendszert a világ különböző részein (például Magyarországon). Az Asus három hete ígéretet tett arra, hogy az Android 9 Pie frissítés elérhető lesz 2019 januárjában.

Az Asus ZenFone 5Z kijelzője egy 6,2 hüvelykes IPS panel, a processzora egy Snapdragon 845-ös, grafikus processzora Adreno 630-as. Memóriájának mérete 4 GB-os, hátlapi kamerája 12 illetve 8 megapixeles, másodlagos kamerája pedig 8 megapixeles, akkumulátora pedig 3300 mAh kapacitású.

A vállalat közleménye alapján az Asus ZenFone 5Z támogatottsága 2019-ben is biztosítva lesz (tehát folyamatosan érkeznek a készülékhez a biztonsági frissítések).

Forrás: HasznaltAndroid