Kiemelt bejegyzésekTech

Minden, amit a Samsung Galaxy S10-ről tudunk (I. rész)

Cikkünkből megismerheted a Samsung legújabb zászlóshajóját. Megjelenési dátum, specifikáció, modellek.

Egy kis bevezetés.

Manapság az interneten legalább kétszer annyi hamis pletyka kering a különböző gyártók hamarosan megjelenő készülékeiről, mint amennyi megbízható információ. Mi a HasználtAndroid oldalán igyekszünk olyan híreket összegyűjteni olvasóink számára, amelyeknek a valóságtartamáról meg vagyunk győződve. Természetesen időnként a különböző kétesebb teóriákat is közöljük, de ilyenkor jelezzük, hogy az adott információ számunkra milyen mértékben hihető. A Samsung aktuális zászlóshajójáról is rengeteg hamis pletyka terjed, cikkünkben viszont a biztosabb forrásból származó információkra szorítkozunk.

Milyen Samsung Galaxy S10 modellekre számíthatunk?

A Samsung rendszerint két csúcsmodellt szokott megjeleníteni. Ez viszont 2019-ben nagyon valószínű, hogy változni fog. Az idei évben három új Samsung Galaxy okostelefon debütálására számíthatunk:

– Az “olcsóbb” és kissé gyengített modell lesz a Samsung Galaxy S10 Lite (amely “Beyond 0” kódnéven ismert).
– A “normál” modell lesz a Samsung Galaxy S10 (ennek a kódneve: “Beyond 1”).
– A nagyobb méretű modell pedig a Samsung Galaxy S10 Plus vagy Samsung Galaxy S10+ néven fog megjelenni (a készülék kódneve: “Beyond 2”).

Nem túlzottan meglepő, hogy a Samsung Galaxy S10 Lite lesz az a modell, amely hardver szinten lemarad a másik kettőhöz képest: főként a csökkentett memória, a valamivel szerényebb képességű kamera és kisebb tárhely fogja “jelezni” számunkra, hogy ez a Lite modell. A “normál” Samsung Galaxy S10 és a Samsung Galaxy S10 Plus modell között a mérleg a Plus jelzésű modell irányába billen a kamera fejlettségét és a kijelző méretét tekintve.

Specifikáció, amire mindenki kíváncsi.

Kétségtelen, hogy az egyik leghitelesebb forrás a Samsung hírekkel kapcsolatban a SamMobile. Az általuk megjelent hírek szerint a dél-koreai gyártó zászlóshajója az Egyesült Államokban a Snapdragon 855-ös processzorral fog megjelenni. A világ más országaiban viszont az Exynos 9820-as processzor kerül az okostelefonba.

Memória tekintetében is egy növekedésre számíthatunk: a jelenlegi 6 GB-os és 8 GB-os RAM mérethez képest az új készülékeknél már a 8 GB lesz az alapfelszereltség és megjelennek a 12 GB-os modellek is. Van egy olyan terület is, amiről sajnos kevés biztos információval rendelkezünk jelenleg, ez pedig az akkumulátor. A harapósabb processzorok megkövetelik a komolyabb kapacitást, ezért leginkább arra számítunk, hogy a Samsung egy 4000 mAh kapacitású akkumulátorral fogja felvértezni a Samsung Galaxy S10 modelleket (hasonlóan a Samsung Galaxy Note 9-hez).

Mikor fog megjelenni az új Samsung zászlóshajó?

Figyelembe véve a Samsung Galaxy S9 és a Samsung Galaxy S9+ okostelefonok debütálását, amely a Mobil Világkongresszus rendezvényen (MWC, Mobile World Congress) történt 2018 február 25-én, a legtöbben idén is hasonló megjelenési dátumra számítanak. Érdemes persze azt is számításba venni, hogy a Samsung Galaxy S8 megjelenésére egy teljesen különálló rendezvényt szántak 2017 március 29-én, New Yorkban. Egyesek arra tippelnek, hogy a bemutatóra már a 2019-es CES rendezvényen is sor kerülhet 2019 január 8-11 között, de ez utóbbi rendkívül optimista feltételezés. A Gizmodo egy korábbi cikke szerint viszont február 20-án mutathatják be a Samsung zászlóshajóit, ezután pedig március 8-tól kezdve rendelhetjük meg a készülékeket.

Összegezve a megjelenési dátumról számos spekuláció látott napvilágot, de ezek megegyeznek abban, hogy legkésőbb március első feléig kell várnunk a Samsung Galaxy S10 megjelenésére.

Cikkünk hamarosan folytatódik egy második résszel, amelyben megvizsgáljuk a Samsung Galaxy S10 kijelzőjével, kamerájával és dizájnjával kapcsolatos legfrissebb híreket.

Forrás: HasználtAndroid

Ajánlott cikkek

Ajánlott poszt!

Close
Close
Close