Az idei évben végre sikerül leszámolni a notch dizájnnal és egy új korszak kezdődhet. Remek példa erre a Honor View 20.

Ezúttal a Honor diktálhatja a tempót.

A tavalyi évet szinte végig a notch uralta, de be kell vallanunk, hogy ez a megoldás egyáltalán nem ideális és a felhasználók sem kedvelik különösebben. Nagyjából a 2018-as év utolsó negyedévében erre a gyártók is kezdtek ráérezni és megjelent pár előugró kamerás modell, ám ezekkel is sok probléma volt. Végül 2018 novembere után érkeztek az első hírek a nagyobb gyártóktól egy újfajta megoldásról, a display-hole-ról (kamera sziget/lyuk). A Nokia, a Motorola és a Huawei úgy döntöttek, hogy ez lesz az új irány, a Samsung viszont kissé különcködik, mivel a Samsung Galaxy S10 készülékeken nem a Huawei renderképein felbukkanó display-hole, hanem a saját vízcsepp szerű megoldásuk lesz látható. Ezt a dél-koreai gyártó “Infinity-O display”-nek nevezte el.

Az Android Police szerint a Honor View 20 remek példa lesz a notch utáni dizájnra. A készülék másodlagos kamerájának átmérője mindössze 4,5 mm lesz.

Jól felszerelt mindenes: a gyártó nem spórolta ki a fontos alkatrészeket.

A Huawei igyekszik újra népszerűsíteni és kissé leporolni a Honor márkát. Ennek a brandnek a zászlóshajója lesz a View 20, amely a Huawei legjobb készülékeihez hasonlóan a Kirin 980-as processzort fogja megkapni, természetesen az AI funkcióval. Az okostelefon kameráját a Sony szolgáltatja: egy 48 megapixeles szenzorról van szó, amit egy 3D TOP modul egészít ki. A Honor View 20-ból kétfajta változat készül: az egyik 6 GB memóriával és 128 GB belső tárhellyel, a másik 8 GB memóriával és 256 GB tárhellyel. Szintén remek döntés, hogy a készülékbe 4.000 mAh kapacitású akkumulátor került (amiről azt mondták 15 perc alatt képes 55 százalékig feltölteni).

A Honor View 20 kijelzője egy IPS LCD panel lesz, méghozzá 6,4 hüvelykes. Az Android Police szerint (akiknek volt szerencséjük kézbe venni a készüléket) az új zászlóshajó méreteiben kisebb, mint a Google Pixel 3 XL, annak ellenére, hogy a kijelzője sokkal nagyobb. Az okostelefonnak 3,5 mm-es jack csatlakozója is, amit sokan alapfelszereltségnek tekintenek, mégis sokszor elhagyják a gyártók. Emellett USB-C porttal rendelkezik és egy ujjlenyomat olvasóval. Sajnos az árcímkéről egyelőre nem sokat tudunk, viszont az már biztos, hogy a Honor View 20 készüléket január 22-én fogják bemutatni Párizsban.

Forrás: HasználtAndroid