GasztroKiemelt bejegyzések

Görög joghurtos padlizsánsaláta

Egy saláta, amit ehetünk melegen, vagy hidegen, lehet köret, vagy akár önálló vacsora is.

Szeretem azokat az ételeket, amiket többféle képpen fogyaszthatunk. Szombaton sült hús mellett volt köret, vasárnap pedig vacsorára ettük meg a maradékot.
Nekem ez a saláta olyan könnyű és frissítő, amiből mindig eszik az ember egy falatot, ha a tál mellett megy el. 🙂

Hozzávalók – 2 főnek
1 nagyobb padlizsán
2 gerezd fokhagyma
2 csapott teáskanál őrölt koriander
2 dl görög joghurt
1/2 csokor friss koriender
só, bors, olívaolaj

Elkészítés
A padlizsánt mosd meg és kockázd fel. Egy serpenyőben hevítsd kevés olívaolajat és dobd rá a padlizsánt. Az egyik fokhagyma gerezdet aprítsd fel és add a padlizsánhoz, majd sózd, borsozd és fűszerezd egy csapott teáskanál korianderrel (én a magot szoktam ilyenkor egy mozsárban összetörni). Süsd 8-10 percig, amíg a padlizsán megpuhul.
A görög joghurtot keverd össze a másik gerezd, összepréselt fokhagymával, egy csapott teáskanál korianderrel és sóval, borssal.
Ha a padlizsán kicsit kihűlt keverd a joghurtba, a tetejét szórd meg apróra vágott, friss korienderrel.

Forrás: Városi konyha

Ajánlott cikkek

Close
Close