Rengeteg funkció, hosszú üzemidő, és barátságos árcédula

Külsőre igen csak mutatósra sikerült az óra. Legtöbb társával szemben ő kerek kialakítást kapott, a kijelzőből pedig alul lecsíptek egy kicsit. Anyaghasználat téren nem lehet egy szavunk sem, hiszen egy gyönyörű kerámia keretet kapunk, ami rendkívül jól bírja az ütéseket. A kijelző egy 1,34 colos LCD panel, ami nem számít kicsinek a piacon. Jobboldalt találjuk a készülék egyetlen gombját, ez a kijelző felvillantására, illetve az óra ki és bekapcsolására szolgál. Karunkra egy gumiszíjjal rögzíthetjük, ami rendkívül jó minőségű, illetve cserélhető is, más 22 mm-es szíjjakra. Az órát a hátlapon keresztül láthatjuk el energiával, itt helyezkedik még el a pulzusmérő szenzor is. A töltést a dobozban mellékelt töltőbölcső segítségével tehetjük meg.

Az első dolog ami szembetűnt, hogy sok modellel szemben, ennek a kijelzője erős napsütés mellett látszik a legjobban. Ez azért van, mivel a készülékhez egy transzreflektív panelt használtak, szerintem ez egy remek megoldás, mivel régebben a nagy nyári napsütésben sosem tudtam leolvasni az időt az okos órámról. Akkor sincs probléma, ha lemegy a nap, ugyanis a kijelző rendelkezik háttérvilágítással is.

Illetve az Amazfitet azzal reklámozták, hogy ha ezt viseljük, akkor akár otthon is hagyhatjuk a telefonunkat. Ez sportoláskor teljesen igaz, hiszen az ehhez kapcsolódó funkciókra nagy hangsúlyt fektetett a gyártó. Kezdjük csak azzal, hogy beépített GPS-el rendelkezik, így láthatjuk, hogy mekkora távot tettünk meg, illetve merre. A zenét sem kell otthon hagynunk, hiszen a telefonunkról átküldhetjük kedvenc számainkat az órára, és ezt egy bluetooth fülhallgató segítségével hallgathatjuk. Ugyan ez teljesen alap már 2019-ben, de azért megjegyezném, hogy pulzus mérésre is lehetőségünk van, ami egy aktív életet élő ember számára igen hasznos lehet. Emellett rengeteg más mérést is végez az eszköz, miközben mi éppen futunk, biciklizünk, vagy egyéb más sportot űzünk.

Szoftveres téren nagyon meg voltam elégedve az Amazfit Pace-el, letisztult dizájnt kapunk mind az óra operációs rendszerét illetően, mind pedig a telefonos alkalmazás esetén. Ha fentről lehúzzuk a kijelzőt, akkor láthatjuk az akkumulátor töltöttségi szintjét, az aktuális időjárást, állíthatjuk a kijelző háttérvilágítását, és tovább léphetünk a beállításokba. Itt rengeteg mindenhez hozzáférünk, például megcsörgethetjük a telefonunkat, ha éppen nem találnánk, válogathatunk az óra számlapok között, néhányat pedig testre is szabhatunk kedvünk szerint. Amennyiben alulról felfele húzzuk a kijelzőt, az esetben láthatjuk az értesítéseinket, és irányíthatjuk a telefonunkon lejátszott zenét. Oldalra húzva a kijelzőt navigálhatunk a különböző funkciók között, úgy mint pulzusmérés, ébresztőóra, iránytű, és így tovább. Amennyiben üzenetünk érkezik, az esetben ezt az órán is el tudjuk olvasni. Ezek után tényleg azt mondhatom, hogy nem vagyunk rászorulva, hogy állandóan a kezünkben legyen a mobilunk.

Pár szót szólnék a telefonos alkalmazásról, hiszen ez is remekül meg lett csinálva. A kezdőlapon láthatjuk a napi lépésszámunkat, a pulzusszámunkat, illetve az esti alvásunk minőségét. Ezekbe egyenként be is léphetünk, ha részletesebb információkat szeretnénk megtudni. A jobb felső sarokban találunk egy ikont, ahol az órával kapcsolatos információkat nézhetjük meg. Itt rengeteg mindent beállíthatunk, többek között itt tehetünk zenét a telefonunkról az órára, ami meglepően egyszerű és gyors. Illetve személyre szabhatjuk, hogy mely menüpontokat és milyen sorrendben szeretnénk majd látni az órán. Az alkalmazás főmenüjében megtekinthetjük még az aktivitásainkat, ami sportágak szerinti rendszerezéssel könnyíti meg a dolgunkat. Végül a profilunknál állíthatjuk be a személyes adatainkat, úgy mint a testsúly, vagy a magasság, hiszen ezek változhatnak.

Az Always On kijelző remek, örülök hogy nem csak akkor látom az időt ha magam felé fordítom az órát. Akkumulátor téren ugyan nem értem el a gyártó által ígért 11 napot, igaz elég intenzíven használtam az órát, azonban így is 5 nap után töltöttem először. Ekkor több mint 10% volt az órában, ami szerintem nagyon jó teljesítmény.

Összességében azt tudom mondani, hogy egy remek kütyüről beszélhetünk, ami nemcsak jópofa, de hasznos is. Nemcsak sportőrültek számára, hanem azoknak is, akik nem szeretnék minden percben előkapkodni a telefonjukat, egy egyszerűbb dologhoz. Ár arány értékben szerintem a piac legjobb okosórája, hiszen 30 000 Ft körül már hozzájuthatunk, ami valljuk be nem sok.

Forrás: HasználtAndroid