Egyre népszerűbb a Google videókonferencia alkalmazása.

Tovább fejlődik a Google Duo.

A 9to5Google friss bejegyzései szerint egy új webkliens készül a Google Duo alkalmazásból, amelyet néhány héten belül ki is próbálhatunk. Ha ez megtörténik, akkor a Google Duo a Messages applikációhoz hasonlóan elérhető lesz számítógépes operációs rendszerekből is (tehát PC-n és laptopon), az Allo alkalmazást pedig végleg nyugdíjba küldheti a Google.

Egyre több felhasználói csoportot vonnak be.

A webes Google Duo funkcionalitása még kérdéses, sok találgatás merült fel ezzel kapcsolatban. Az applikáció védjegyének számító “knock knock” (kopogtatás, amikor egy hívó fél egy élő hívásindítást kezdeményez a fogadó fél irányába) funkció valószínűleg megmarad és videó üzeneteket is hagyhatunk/küldhetünk az ismerőseinknek.

Jó pont, hogy a Google Duo webes változatához a telefonszámunkat és a felhasználói fiókunkat is használhatjuk. Ez az Allo és a Messages esetében a QR kód rendszerre korlátozódott, viszont a Google Duo-ban már a nekünk legkényelmesebb opció közül választhatnánk.

Jól működő funkciók, új kihívások és bővülő piac.

Az Allo sikertelenségével szemben a Google Duo videókonferencia szolgáltatása sikeresnek mondható: az applikációt 1 milliárd felhasználó töltötte le a Play Store áruházból. Ahogy korábban beszámoltunk róla a Google alkalmazása csoportos videóbeszélgetésekre és alacsony fényerő módra is képes. A webkliens fejlesztés szintén remek ötlet volt, hiszen a Google így egy újabb nagy bázist nyerhet meg a Google Duo számára (és itt nem csak a Chromebook felhasználókra kell gondolni, hanem minden PC/laptop rendszerre).

A Google Duo ingyenesen letölthető az Play Store-ból.

Forrás: HasználtAndroid