AutóKiemelt bejegyzések

A Volkswagen ötlete teljesen átalakíthatja a töltőpontok helyzetét

A fix telepítésű töltőoszlopok mellett mobil egységekkel képzeli el az elektromos jövőt a Volkswagen. A német autógyártó a múlt hónapban mutatta be a koncepciót, de a legfrissebb hírek szerint már idén gyártásba kerülne a különleges oszlopuk.

A töltő egy 360 kWh-ás akkumulátorcsomagnak ad otthont, amely akár négy jármű töltéséről is képes egyszerre gondoskodni. Kettőt DC, kettőt pedig AC csatlakozón keresztül. A németek szerint ezzel a kapacitással akár 15 járgányt is képesek kiszolgálni egy szusszal, de akkor sincs feltétlen gond, ha a töltő leadta mind a 360 kWh-nyi áramot, hiszen külső forrásról 30 kW-tal tölthető folyamatosan az oszlop. A töltés sebességével sem lehet gond, hiszen akár 100 kW-ot is képes leadni az akkumulátorcsomag villámtöltéskor..

A mozdítható oszlop két legfontosabb előnye a gyors telepíthetőség, illetve a mozgatás alacsony költsége. A Volkswagen szerint az már csak hab a tortán, hogy az akkumulátorcsomagok enyhíthetik a hálózat terheltségét csúcsidőben. A legnagyobb előnynek eddig azt látjuk, hogy a Volkswagen oszlopja

Nem mellesleg a németeknek nem kellett új akkumulátorokat kifejleszteniük a projekthez, hiszen elmondásuk szerint az oszlopban ugyanazok a csomagok tesznek szolgálatot, mint amiket az MEB platformra épülő villanyautóik is használnak.

Néhány oszlop még idén legördülhet a hannoveri üzemük futószalagjairól, de komolyan csak 2020-ban lendülnének a gyártásba.

Forrás: ZöldAutók

Ajánlott cikkek

Ajánlott poszt!

Close
Close
Close