A Tesla nyomdokaiba lép a Porsche. A stuttgarti gyártó ma jelentette, hogy az első villany-Porsche mellé ingyen töltés is jár majd az első három évben. A Taycan-tulajdonosok az Electrify America töltőhálózaton jogosulnak az ingyenes áramhoz, ahogyan a neve is sejteti, kizárólag az Egyesült Államokban.

Az egyébként a Volkswagen leányvállalata által épített töltőhálózat első körben 484 helyszínből áll majd, amelyek zömét autópályák mentén, vagy forgalmasabb útszakaszokra telepítik. Az előbbieknél telepített oszlopok akár 350 kW-os villámtöltési teljesítményre is képesek lehetnek, míg a városokba elhelyezett töltők 150 kW-tal büszkélkedhetnek.

A tervek szerint az első elektromos Porsche a 800 V-os rendszerének köszönhetően képes lesz kihasználni az autópályák mentén épülő töltők teljes kapacitását, amellyel akár negyed óra alatt 80%-ra „szökkenhet” a töltöttség.

Ezzel egyidőben a Porsche visszább vett a töltőállomásokról szóló tervéből. Korábban arról volt szó, hogy több mint 500 pontra telepítenek oszlopokat az Egyesült Államokban és Kanadában, de a legfrissebb sajtóközleményünk szerint csak az USA-ban található 191 Porsche szalon kap saját töltőt. Ezek közül 120 ponton telepítenek 350 kW-os teljesítményű villámtöltőket, a többi szalonnál pedig csak 50 kW-tal tankolhatnak a Porschék.

Forrás: ZöldAutók