Kiemelt bejegyzésekTech

A Google új kétfaktoros hitelesítést tesztel mobilon

Fárasztó és unalmas a kétfaktoros hitelesítés a felhasználók szerint. Ezen könnyítene a Google.

Eljött a kényelmes azonosítás ideje?

Manapság egyre égetőbb kérdés a biztonság. Rengeteg adatlopásról és feltört fiókról hallani, ezért is fontos, hogy a felhasználók mindent megtegyenek a fiókjaik védelmének érdekében. A Google-nél jelenleg az SMS-es kód és a Google Authenticator applikáció használata között választhatunk. Erre 2016 óta van lehetőség az Android rendszerű eszközökön. Az azonosítási eljárás sokat változott a megjelenés óta, több alkalommal is újratervezték. A Google jelenleg is a folyamat megújításán munkálkodik.

Modernebb felület zavaró különbségekkel.

A két új bejelentkezési módszer modernebb, mint a régi felhasználói felület. Valójában egyetlen különbség van a kettő között: a yes/no (igen/nem) gombok elhelyezkedése. Az Android Police egyik olvasója által beküldött képen a gombok függőlegesen helyezkednek el, míg az oldal szerkesztője által feltöltött képen vízszintes elrendezésben láthatók a gombok. Ez persze könnyen ahhoz vezethet, hogy a felhasználók véletlenül felcseréljék őket.

Természetesen az új kétfaktoros hitelesítési módszerek szétterjedése folyamatosan történik, így figyelnünk kell a verziószámot is. A kétlépcsős azonosítás aktiválásához látogassátok meg a Google weboldalát.

Forrás: HasználtAndroid

Ajánlott cikkek

Close
Close