AutóKiemelt bejegyzések

Még mindig nem éri meg a villanyautózás a General Motorsnak

Ahogyan azt már évek óta sejtjük, a General Motors még mindig nem tudott profitot kicsikarni az elektromos autóiból. És nem is számít ilyennemű sikerre, egészen a jövő évtized elejéig.

Valóban nem hozott még pénzt a konyhára a Chevrolet-nál és a General Motorsnál az elektromos autózás. Annyit legalábbis biztosan nem, hogy ellensúlyozzák a fejlesztés és az előállítás költségét, a GM főnöke pedig erre valójában nem is lát lehetőséget, egészen a jövő évtized elejéig. Akkorra viszont már biztosra szeretnének menni. A 2020-as évek közepére pénzügyileg már mindenképp önfenntartóként üzemeltetnék a villanyautós ágat:

„Már beszéltünk a tényről, hogy a fejlesztéseink következő lépcsőjével biztosak akarunk lenni abban, hogy (az autóink) beszerezhetők, profitálók, kívánatosak, és a megfelelő hatótávval rendelkeznek. Jelenleg ezen dolgozunk” – mondta Mary Barra, a GM vezérigazgatója.

A következő lépés a BEV3, azaz a következő elektromos autós platform, amin várhatóan a Cadillac nyit majd az Egyesült Államokban, egy crossover „titánnal”. A BEV3 alváz érkezését magát 2021-re kalkuláljuk, így ez után érkezhet a Cadillac üdvöskéje, ami akár az első olyan autó is lehet, ami már önmagában haszont termel a General Motorsnak, és nem csak krediteket az előírásokhoz.

Forrás: ZöldAutók

Ajánlott cikkek

Close
Close