A Google digitális asszisztensét “megtestesítő” Google Home készülék már 2016 óta a piacon van.

Megjelenése óta természetesen rengeteg minden változott. A Google Assistant sokkal okosabb lett és már több nyelven is elérhető, debütált a Home Mini, amely nagy sikereket aratott, valamint a Home Max, amely azóta is egy kedvelt változat. Decemberi nagy IQ tesztünkben bemutattuk, hogy mennyit fejlődtek a különböző cégek digitális asszisztensei, amelyek közül a Google Assistent válaszolt a legjobban a feltett kérdésekre.

A Google Home hardvere viszont nem változott 2016 óta. A szoftvert természetesen sokszor fejlesztették, de a Google digitális asszisztensének dizájnja és hangminősége ugyanaz maradt. Elérkezett az idő a Google számára, hogy egy új korszakba lépjen és a Google Home 2-vel megmutassa 2019-ben, hogy mennyi újdonságot tudnak nyújtani. Az alábbi listában sorba vettük, hogy miket szeretnénk látni.

1. Térérzékelés

Az Apple HomePod nem sok előnnyel rendelkezik a Google Home-mal szemben az átlagos felhasználók számára. Azok, akik nem elfogultak a Siri hangjával kapcsolatban, azok számára a Google Home is tökéletesen megfelel. Az egyik izgalmas tulajdonsága az Apple HomePod-nak viszont a térérzékelés, vagyis a készülék azon képessége, hogy felismerje hol, milyen jellegű helységben van és aszerint változtassa a hanghatásokat. A Google Home Max szintén rendelkezik hasonló funkcióval, amelyet “Smart Sound”-nak neveztek el, viszont a Google Home Max csak egyetlen irányba sugározza a hangot, míg a Google Home és az Apple HomePod 360 fokos hangzást biztosít. Tehát remek újítás lenne egy olyan térérzékelés a Google Home 2-ben, amely ezt a két tulajdonságot ötvözi.

2. Új színvariációk

A Google Home-nak cserélhető háza van, a különböző változatokat 20 dollárért lehet megvásárolni a Google Store-ból. Jelenleg három változat elérhető: a korall, a metál/karbon valamint a réz. Korábban olyan színű házak is léteztek, mint a narancs, lila vagy éppen a fehér, de ezeket jelenleg nem lehet megrendelni (azért időnként még felbukkannak az eBay-en).

Természetesen a nagyobb színválaszték jó ötletnek tűnik, egyes szavazások szerint sokan szeretnének például fa mintázatú Google Home-ot.

3. Sztereó hangzás

Sok digitális asszisztens esetében elérhető a sztereó hangzás (párosítás), amikor az egyik okoshangszórót baloldaliként, a másikat jobboldaliként használjuk. A Google Home riválisai közül az Amazon Echo, az Apple HomePod és néhány Sonos hangszóró is képes erre a funkcióra, valamint a Google Home Max is (sőt, még az Insignia olcsó asszisztense is). Ez a funkció tehát nem hiányozhat a Google Home 2-ből sem.

4. Beépített akkumulátor

Néhány vízálló hangszóró is rendelkezik már beépített akkumulátorral, igaz a legtöbbe még mindig nem elérhető ez a megoldás. Egy beépített akkumulátor hatalmasat dobhat a Google Home 2 felhasználói élményén. Természetesen sokan a szoba egy fix helyén használják a Google Home készüléket, de a beépített akkumulátor segítségével úgy vihetnénk az egyik helyről a másikra a digitális asszisztenst, hogy nem kell perceket várnunk az újraindulására.

5. Prémium változatok

A Google Home jelenlegi ára 129,99 dollár (de általában 90-100 dollár között elérhető a különböző akciók keretein belül), a Google Home Max pedig 399,99 dollárba kerül. Nem lenne rossz ötlet a Google-től egy olyan “Google Home 2 Plus” készüléket piacra dobni, amely többet tud az alap modellnél, viszont méretben kisebb a Google Home Max-nál. Jó példa erra az Amazon Echo Plus, amely 80 dollárral kerül többe, mint az Echo, de beépített Zigbee hub-ja és jobb minőségű hangszórója van.

Ezen felül a Google egy Wi-Fi központtá alakíthatná a Google Home készüléket, jobb hangszórókkal láthatná el és akár AUX bemenetet és fényérzékelő szenzort is kaphatna.

Ti milyen funkciókat látnátok még szívesen a Google Home 2-ben?

Forrás: HasználtAndroid