Egy éve még egészen Las Vegasig kellett mennem, hogy Tesla Model 3-at tesztelhessek, most elég volt lesétálnom a lakásom elé, és beülni a Teslások.hu Model 3-asába. Teslapercek e01.

Tavaly tavasszal elsőként készíthettem magyar nyelvű videót a Tesla Model 3-ról, most pedig elsőként tesztelhettem magyar utakon. Köszönhetően Attilának, aki nem bírt magával és szerzett magának egyet a kis Teslából. Ez egyébként ugyanaz az autó, csak más színben. Long Range, RWD, Full extra. Ha nem láttad, akkor érdemes előbb a tavalyi videót megnézni.

Bár USA-ban már csináltunk hatótáv tesztet, ott nem lehetett 110-120-nál gyorsabban menni, itthon viszont 130 a megengedett sebesség. El is indultunk Győrbe, hogy megnézzük mit tud a Model 3 130-as tempóval hajtva. Az M1 elején csatalakozott hozzánk egy Model S is, ezért azt is meg tudtuk nézni, hogy a P85 Model S mennyit eszik a Model 3-hoz képest. Ugyebár a Model 3-ban 75 kWh a P85-ben pedig 85 kWh aksi dolgozik, viszont a Model S erősebb és nehezebb is a kis Teslánál, ezért nem volt kérdés, hogy az S többet eszik, a kérdés csak az volt, hogy mennyivel. Lett is megint egy fogadás. 🙂

Ha már ott voltunk a Győri Superchargereknél, azt is meg tudtuk mutatni, hogy fizetős Tesla töltőn, mennyibe került az út. Íme:

Forrás: ZöldAutók