GasztroKiemelt bejegyzések

Kókuszos tejberizs korianderes mangószósszal

Egy különleges ízvilágú desszert, nem csak különleges alkalmakra.

A barátaim – meg sokak, akikkel beszélgetni szoktam – számára a legnagyobb problémát nem a főzés okozza, hanem az, hogy kitalálják, mit is készítsenek. Ezért sokszor kérdezik tőlem, én honnan szerzek ötletet, vagy hogyan találom ki, mivel dobjak fel egy régi receptet, hogy az ne legyen unalmas.
Például rengeteg gasztro oldalt követek a közösségi médiában, de nem csak egy fotó, hanem egy történet, egy szín, is adhat egy-egy ötletet. Ez a recept úgy született, hogy kaptam egy korianderes mangós testápolót. Az illata szuper, kipróbáltam hát, milyen lesz az íze. Bejött. 🙂 És ha már mangó, akkor legyen benne kókusz is, ezért főzzük a rizst kókusztejben…. Hát így lett ez a recept.

Hozzávalók – 2 főnek
1/2 bögre rizs
1/2 bögre kókusztej
1/2 bögre tej
1/2 bögre víz
2 evőkanál cukor
1/2 teáskanál vanília kivonat
2 teáskanál kókuszreszelék
1 érett mangó
1 szál friss koriander

Elkészítés
A rizst egy kevés kókuszolajon forgasd át, majd öntsd fel a kókusztejjel, tejjel és vízzel. Add hozzá a cukrot, a vanília kivonatot és a kókuszreszeléket, majd kis lángon félig lefedve főzd, amíg fel nem szívja az összes folyadékot. Közben időnként keverd meg. Ha a rizs megduzzadt, és már nincs leve, zárd el a lángot és fedd le teljesen, hogy a gőzben teljesen megpuhuljon.
A mangót pucold meg, darabolt fel, és tedd a korianderrel együtt a botmixer táljába, vagy a turmixgépbe. Dolgozd krémesre.
A tejberizst oszd el két pohárban, a tetejére pedig kanalazd a mangószószt. Szórd meg aprított koriander levéllel.

Forrás: Városi konyha

Ajánlott cikkek

Close
Close