Sajnos a Hangouts már évek óta haldoklik.

Az alkalmazás nagyon népszerű volt a megjelenését követően.

Korábban megerősítették, hogy a G Suite felhasználók Hangouts szolgáltatásai a következő év elejéig biztosan át fognak kerülni a Chat és a Meet applikációkra, most pedig kiderült, hogy a többi felhasználó szolgáltatásával is ez fog történni, ráadásul a Hangouts Classic applikáció nem lesz többé elérhető a Wear OS-en sem.

Rövidesen felhasználók azzal fognak szembesülni, hogy a Hangouts applikáció már nem elérhető a Wear OS eszközökhöz, a Play Áruházban kutatva pedig a Hangouts alkalmazás azt fogja jelezni, hogy nem kompatibilis az eszközünkkel.

Egy idő után azonban felváltották az újabb alkalmazások.

Szerencsére azonban a Google nem szeretne teljesen felhagyni a Hangouts által nyújtott szolgáltatásokkal (tehát chat és videó szolgáltatást mindenképpen szeretne nyújtani a felhasználóknak). Elképzelhető, hogy a Hangouts Chat és a Hangouts Meet hamarosan elérhető lesz a Wear OS-en is. Ezt azonban sajnos még nem tudjuk biztosra és a Hangouts szolgáltatások jelenleg nem elérhetőek viselhető eszközökön.

Sajnos a Hangouts applikáció tényleg elérhetetlen lesz Wear OS-ről.

A Google már a saját támogatói oldalán is megerősítette a változásokat:

A Hangouts Wear OS változata a Google eszközein nem lesz többé letölthető a Google Play Áruházból.

Amennyiben a Hangouts applikáció már telepítve van az okosórádon, továbbra is láthatod az üzenetlistát, küldhetsz és fogadhatsz üzeneteket, megkapod az értesítéseket. Ha jelenleg is Hangouts felhasználó vagy és a rendszered a Wear OS, akkor a következő gyári újratelepítésig, vagy ameddig manuálisan le nem törlöd az eszközödről elérheted az applikációt.

Tehát amennyiben jelenleg az applikáció fel van telepítve az eszközödre használhatod, ezért érdemes nagyon figyelmesen kezelned, elkerülve a véletlen törlést. Egyelőre nem tudjuk, hogy a Google tervezi-e egy újabb Hangouts-hoz hasonló applikáció bevezetését. A Hangouts alkalmazással szemben a Google+ a vállalat olyan terméke, amely felett abszolút eljárt az idő és a felhasználói érdeklődés hiánya miatt megszűntették, a Hangouts-nak viszont sokak szerint még lehetne jövője.

Forrás: HasználtAndroid