Az olasz konyha híres a paradicsomos tésztákról, melyek közül ma egy klasszikus receptet turbóztam fel spenóttal és mozzarellával. Próbáld ki te is!

Paradicsomos, spenótos tortellini

Hozzávalók:

1 marék szárított paradicsom
1 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
3 marék spenót
só, bors
1 marék reszelt mozzarella
1 ek friss bazsalikom
egy csomag tortellini
1 marék reszelt parmezán

Elkészítés:

Hevítsd fel egy serpenyőben az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsd meg. Ezután jöhet a spenót, kicsit párold meg, ízesítsd sóval, borssal.

Szórd meg reszelt mozzarellával és melegítsd addig, amíg a sajt el nem olvad. A végén adagold hozzá a bazsalikomot is.

A tortelliniket főzd meg, szűrd le és öntsd a szószhoz. Melegítsd össze őket.

Tálaláskor hintsd meg reszelt parmezánnal!

Egészségedre!

Elkészítési idő: 30 perc

Fotó: juliasalbum.com

Forrás: 21 nap alatt