Kiemelt bejegyzésekTech

Gyengébb az európai Galaxy S10, mint az USA modell?

Snapdragon 855 vs Exynos 9280 – EU vs USA. Melyik Galaxy S10 az erősebb?

A Samsung szokás szerint kétféle lapkészlettel kínálja a legújabb mobilos zászlóshajóját, a Galaxy S10-et. Hozzánk, vagyis az európai piacra a korai gyártó által készített Exynos lapkészlettel szerelt modell érkezik, míg az Egyesült Államok a Qualcomm Snapdragon 855-ös chipjét élvezhetik az S10-ben.

Idén is felmerül a kérdés: melyik modell erősebb?

Az Android Authority szakoldalnak sikerült beszereznie mindkét modellt, és azonnal nekivágtak a tesztelésnek. Íme az eredmény.

Snapdragon 855 vs Exynos 9280

Mint ahogyan azt a grafikon jól mutatja, a Snapdragon lapkészlettel szerelt Galaxy S10 ezúttal kérdés nélkül felülmúlja az EU modellt. Az Exynos 9820-as chip csupán egyetlen tesztben, a Geekbench egymagos megmérettetésén tudott felülkerekedni.

Az egymagos tesztnél 28 százalékkal vezet az Exynos, de a fontosabb, többmagos teljesítményben 6 %-kal teljesített jobban a Snapdragon. A GPU mérésénél 18 százalékos különbséget számolhatunk, szintén a Qualcomm üdvöskéje javára.

A hőkezeléssel kapcsolatban érdekes eredmények születtek. A grafikon ugyanis azt mutatja, hogy bár az Exynos 9820-as nagyobb teljesítménnyel kezd, hamarabb is melegszik fel annyira, hogy visszább kell vennie az órajelét. Intenzív tesztnél az EU modell körülbelül 9 percig képes tartani a csúcsteljesítményét, míg az USA Galaxy S10 19 percig húzza a legnagyobb órajelén. Összességében a Snapdragon 855 átlagosan 27 százalékot vett vissza a teljesítményéből, míg az Exynos 9820 terhelés alatt 37 százalékot veszített.

Összességében tehát mindkét esetben egy bivalyerős lapkészletről beszélünk, ám az Exynos 9820-szal felszerelt EU modell gyorsabban forrósodik fel, ami miatt teljesítménycsökkentésre kényszerül. Aki játszani szeretne a mobilján, annak megfelelőbb lenne egy Snapdragon modell, de az átlagos felhasználókat teljes mértékben kielégíti majd az EU modell is.

Forrás: HasználtAndroid

Ajánlott cikkek

Close
Close