A BMW-t rengetek kritika érte az elektromos autók rajongóitól, hogy az immáron 7 éves i3 óta máig nem adtak ki új tisztán elektromos modellt. A bajor márkának van mit bepótolni, és úgy tűnik, hogy igyekszik is, hiszen akár három új villany-BMW is érkezhet az elkövetkező két évben.

Kezdve az iX3-mal, amiről még régóta pletykál a szaksajtó. A tisztán elektromos SUV-t a BMW i4 követheti, amely végre egy tisztán elektromos szedán a BMW-től. Őket követheti talán a BMW iNext crossover, valamikor 2021-ben.

A német márka örömünkre néhány fotót is feltöltött arról, hogy hogyan tesztelik ezeket a prototípusokat extrém körülmények között.

A BMW emellett összegezte is az autókról eddig közzétett információkat.

A BMW iX3 hatótávját 400 kilométer fölé ígérik, a töltési csúcsteljesítmény pedig 150 kW körül alakul majd. A BMW szerint az elektromos SUV-juk egy kivételesen erős elektromos motorral, és modern akkumulátorokkal érkezik, hogy a mindennapos használatra és egy hosszabb túrára is egyaránt tökéletes választásként szolgáljon az iX3.

Az i4 szedánt kivételes sportossággal harangozza be a BMW. A négyajtós kupé 600 kilométeres hatótávval, négy másodperces 0-ról százra való gyorsulással és 200 kilométer per órás végsebességgel kecsegtet a sportosabb sofőröknek.

A BMW iNext velük szemben már egy új moduláris alvázra épül, ami a jövőben sok más elektromos BMW-nek szolgálhat alapul. Ebben az autóban 600 kilométeres hatótávot és hármas szintű önvezető rendszert ígér a bajor márka.

Forrás: ZöldAutók