Kiemelt bejegyzésekTech

Íme a Google idei összes áprilisi tréfája!

Térképes Snake, beszélő tulipán, beépített kijelzőtisztítás és kanálbillentyűzet – ezekkel készült a Google az idei április elsejére.

A Google-ről már tudhatjuk, hogy igyekszik mindig alkalomhoz illő csomagolásban mutatni az alkalmazásait és weboldalait. Főként a keresőoldaluk burkolózik gyakran ünnepi köntösbe, vagy hívja fel a figyelmet valamilyen megemlékezésről, világnapról, de olykor az olyan alkalmazások is érintettek egy-egy eseménynél, mint a Google Maps.

A keresőóriás szokásához híven idén is készült április elsejére, azaz a bolondok napjára, és egy térképes Easter Egg mellett néhány ugratás is belefért a cégnél.

Maps Snake

Kezdjük talán az idei interaktív áprilisi Google-funkcióval, hisz az amerikai cég úgy gondolta, hogy elsejével visszahozza a nagymúltú Snake-et. Nem, nem egy külön alkalmazásban, hanem a Google Maps androidos és iOS appjában érhető el mindenki kedvenc kígyós játéka. Az okosmobilokon az app menüjében érdemes keresni a Snake-et, de ha valaki nem használja a Google Maps-t, annak elérhetővé tették a böngészőben is a térképes kígyózást, hogy senki se maradjon ki a mókából. A Google Maps Snake elvileg mától egy hétig lesz elérhető, ami biztosan nem elég idő ahhoz, hogy megunjuk a legendás játékot.

Kijelző tisztítása a Fájloki alkalmazásból

A Google egy új, kitalált funkciót is bemutat a fájlkezelő alkalmazáshoz, amely a kijelzőt hivatott „belülről tisztítani”. A folyamat nagyjából a következőképpen működik:

A kijelzőtisztító a foltkereső API-n keresztül letérképezi a kijelzőt, és megtalálja a szennyeződéseket. A geometrikus koszmodellek és a haptikus mikroremegtetés-generátornak köszönhetően a mobil magától „lerázza” a képernyőről a piszkot. És ez még nem minden! Az új funkció rezgései egy védőréteget képeznek a mobil felületén, amely hosszú ideig meggátolja a koszolódást.

Vajon hányan hiszik majd el, hogy tényleg a piacra dobott egy ilyen funkciót a Google?

Google Tulipán

A Google állítólag már régóta szorosan dolgozik együtt a Holland tulipán-kutatókkal, hogy megfejtsék az emberek és a virágok közti kommunkáció kulcsát. Előbbi persze csak tréfa, ám az valóban igaz, hogy a tudósok már bizonyították, a növények valóban kommunikálnak egymással, amire a Google is felhívja a figyelmet a videója leírásában található linkkel. Azzal viszont a cégóriás újra a poénok mezejére lépett, hogy bemutatták az új eszközük, amellyel beszélhetünk a tulipánunkkal.

A kommunikációból, amit a Google tett lehetővé, kiderült, hogy a Tulipánok egész akaratos teremtések, ugyanis folyamatosan azzal traktálnak, hogy több fényre, helyre vagy vízre van szükségük. Egyébként az otthoni, vázában tartott virág egy egész kellemes társalgó fél egy idős hölgy számára, és az egyik jelenetnél az is kiderül, hogy olykor igen intellektuálisak a tulipánok. Gondolkoznak például azon is, hogy mi lehet a létezésük értelme.

És, hogy miért éppen tulipán? Mert a kaktusz egy igazi szúrós teremtésnek bizonyult. Szó szerint is, és jellemileg is.

Gboard Kanálbillentyűzet

A japán Google is egy hasonló bemutatóval készült a mai napra. A techcég szigetországi képviselete a videó szerint kifejlesztette az igazi intuitív írási módszert, vagy mondhatni szövegbeviteli eszközt, ami egy hajlítható kanál. Bizony. A Google mérnökei elvileg nagyon kemény munkával fejlesztették ki a Gboard Spoont, amely során egyszer majdnem fel is adták a projektet. Aztán eszükbe jutott, hogy az emberek már igazán kis korukban megismerik a kanalat, így a legintuitívabb írási mód a kanálhajlítgatás lenne.

A zseniális ötlet nem áll meg itt. Többféle hajlításos írási módot is fejlesztenek, sőt. Aki képes az elméjével kanalakat hajlítani, az akár kéz nélkül is „pötyöghet” a Spoonnal. Nem beszélve a dinamikus szövegbeviteli módszerekről, amelyek külső behatások alapján, mondjuk a horgászbot hajlása szerint írnak szöveget. Elképesztő mérnöki remekmű!

Forrás: HasználtAndroid

Ajánlott cikkek

Close
Close