Jövőhéttől már előrendelhető Tajvanon a Nokia legfrissebb modellje, az X71.

Nem kellett túl sokat várnunk a Samsung Galaxy S10 után, hogy a Nokia is megvillantsa az első kamerakivágással érkező okosmobilját. Igaz, a finn székhelyű gyártó manapság már ritkábban szól bele a csúcsmobilok játékába, de az X71 sem árban, sem pedig a specifikációk tekintetében nem tör a nagyok babérjára. Ezt tükrözi a megjelenése is, hisz első körben csak Tajvanon teszik elérhetővé a legújabb mobilt, miközben a globális bevezetésről egyelőre hallgatnak a cégnél.

Az előlapi kamerakivágás már önmagában érdekessé teszi az X71 megjelenését, ám az alumíniumkeretes, elöl és hátul üveggel és réz behatású ismertetőjelekkel felruházott Nokia megjelenése rendkívül elegánsra sikeredett. A mai mércét tekintve a gyártó joggal hívja teljes kijelzős mobilnak az X71-et, hisz az előlap 93%-át uralja a megjelenítő.

Az ujjlenyomat-olvasót még nem érdemes a 6,31 hüvelykes FullHD+ LCD kijelző alsó tájékán keresni, hisz a Nokia egyelőre maradt a hátlapi megoldásnál.

A mobil méreteiről már a képátló is elárulja, hogy nem egy marokmobilról beszélünk. Pontosan 157,16 mm magas, 76,45 mm széles és 7,98 mm vastag az új Nokia, amely kerek 180 grammot nyom a mérlegen.

Az ár visszaszorítása érdekében a Nokia nem kapkodott a legdurvább hardverkomponensekért, így 6 GB operatív memória, 128 GB tárhely és egy Snapdragon 660-as lapkészlet került az alumínium gépházba. Őket egy 3500 mAh-ás akkumulátor látja el „kakaóval”. Az előlapi kivágásból egy 16 megapixeles érzékelő kukucskál az f/2.0 fényerejű optikán keresztül, a hátlapi háromkamerás rendszernél pedig egy 40 MP-es f/1,8-as kamera a vezér, mellette egy ultraszéles látószögű és egy mélységérzékelő egységgel.

Külön dicséretet érdemel a Jack csatlakozó, na meg a Micro SD slot, amellyel bővíthető az X71 tárhelye. Ezek mellett persze nem meglepő, hogy nem beszéltek a mobil hivatalos IP-besorolásáról.

Az alapesetben Android 9 Pie operációs rendszert futtató X71 egyetlen, Black-copper elnevezésű kivitelben lesz elérhető Tajvanon. Az ottaniak már a jövő héten előrendelhetik a forintba átszámolva 110 ezerért érkező új Nokiát.

Arról, hogy Európába is elhozzák-e az X71-et, egyelőre nem nyilatkozott a Nokia és anyacége, a HMD Global.

Forrás: HasználtAndroid